avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de vanzare-cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere se poate desface?

Buna ziua ,

Bunicii s-au hotarat sa faca un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Acesta avand 2 baieti. Unul dintre ei sufera de boli mintale (nu judeca) si are o fata . Bunicul vrea sa faca contractul pe numele celuilalt baiat cu clauza de intretinere pt ei doi si fratele care nu judeca.
Intrebarea mea este :
1 . poate fata celui bolnav sa desfaca , contractul din motive ca tatal ei nu este ingrijit corespunzator ?
2. Bunicul peste ani poate desface contractul ca sa razgandit si vrea sa-i lase totul celeilalte nepoate ?
3. Daca moare bunicul si ramane bunica , poate desface contractul pe " n" motive ?

Daca se poate desface , stie cineva ce contract ar trebui sa faca sa nu fie desfacut de nimeni ?

Aduc la cunostinta ca fata celui bolnav nu l-a mai vazut pe tatal ei de la 6 ani iar la bunici nu a venit niciodata sa-i vada deci nici acestia nu o cunosc .

Va multumesc !

Cu respect ,
Lulu
Cel mai recent răspuns: lulu27 , utilizator 11:11, 28 Iunie 2012
cel mai bine discutati cu un avocat va poate sfatui ce si cum anume putei face .
bafta
Rezilierea contractului de vanzare cumparare cu clauza de intretinere poate fi realizata in temeiul disp art. 1020, 1021 , 1639 cod civil
Art.1021 cod civil , prevede ca pentru a se dispune desfiintarea unui contract prin rezolutiune sau reziliere ,
este necesar a fi îndeplinite urmatoarele conditii : una dintre parti sa nu-si fi îndeplinit obligatiile ce-i revin , asumate printr-un contract sinalagmatic ; neexecutarea sa fi fost imputabila partii care nu si-a îndeplinit obligatia ; debitorul obligatiei sa fi fost pus în întârziere , în conditiile prevazute de lege.
am vb si cu un avocat iar acesta ne-a spus ca fata celui bolnav nu are nici un drept dupa semnarea contractului dar nu pre am incredere in el , am vb si cu un notar iar acesta mi-a zis ca acest contract nu-l mai poate desface nimeni si ca devi proprietar dupa ce mor toti trecuti in clauza. nu am inteles mai nimic!
@ynocentta
multumesc de raspuns ! asta vroiam sa aud daca se poate desface . deci se poate desface !
ce fel contract putem face ca bunici sa fie siguri ca dupa semnarea lui , nu pot fi dati afara din casa ; si nu poate fi desfacut de nimeni?

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare aura19731991 aura19731991 buna ziua.un prieten casatorit a facut act de vinzare cumparare sotiei cu conditia sa aibe grija de el.dupa decesul acestuia ea are drept la casa.ei acum nu se ... (vezi toată discuția)
Contract de v/c cu clauza de intretinere viagera neaguvasile neaguvasile Am grija de citeva luni de un batrin! Intimplator!Acestuia i-a murit sotia in urma cu 10-11 ani.Dupa aprox. 1,5 ani de la moartea sotiei, batrinul s-a hotarit ... (vezi toată discuția)
Plata cotelor de întreþinere neachitate tantahurub tantahurub bună seara, am rugămintea de a mă lăuri cu privire la următorul aspect _ sunt proprietara unui apartament cu clauză de întreţinere persoana cu care ... (vezi toată discuția)