avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Aderarea la UE - drepturile omului
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Aderarea la UE - drepturile omului

Buna seara,

As dori sa imi comunicati va rog cum as putea sa gasesc documentele ratificate de RO dupa aderarea la UE privind drepturile omului?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 09:30, 28 Iunie 2012
Stimată doamnă,

1. Strict față de întrebarea pusă de dvs, documentele internaționale la care România este parte semnatară și pe care le-a ratificat sunt publicate în Monitorul Oficial.

Puteți avea în vedere, ca punct de plecare, și documentele accesibile aici:

[ link extern ]

2. Totuși, având în vedere că dvs ați postat întrebări privitoare la accesul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului -CEDO, doresc să vă arăt că nu există nici o legătură între CEDO și UE, cel puțin nici una în afara aderării UE la Convenție.

Astfel, consider că faceți o confuzie,

iar dacă aveți nevoie de studiu al drepturilor omului pentru o aplicație de Curte Europeană, este necesar să vă rezumați la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, denumită, pe larg, Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale și la Protocolele sale Adiționale. Veți avea în vedere și jurisprudența Curții Europene.

Curtea Europeană este un organism al Consiliului Europei, organizație diferită și independentă de Uniunea Europeană.

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune la c.e.d.o. dmh dmh rog raspuns argumentat: - se admite o actiune la C.E.D.O. pentru incalcari ale Conventiei savirsite de Statul Roman inainte de Revolutie, sau doar pentru cele ... (vezi toată discuția)
Cedo si cejpi marianaragalie marianaragalie Ce fel de dosare se pot depune la CEDO si ce fel la CEJ? (vezi toată discuția)
Termen depunere dosar cedo Margareta Pruteanu Margareta Pruteanu BUNA ZIUA, M-AR INTERESA CARE ESTE TERMENUL DE DEPUNERE A UNUI DOSAR LA CEDO, DUPA ULTIMELE MODIFICARI APARUTE DIN DATA DE 01.01.2014. (vezi toată discuția)