avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontarea cheltuielilor de transport cu autoturism ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontarea cheltuielilor de transport cu autoturism proprietate personala

Ma intereseaza daca la intoarcerea din delegare in afara localitatii, la decontarea cheltuielilor de transport cu autoturism proprietate personala, persoana care a fost in delegatie este obligata sa prezinte bon fiscal de combustibil pentru a-i calcula cei 7,5 l combustibil la 100 km parcursi la pretul inscris pe bon.
Cel mai recent răspuns: Mitzi76 , utilizator 15:15, 23 Octombrie 2012
Da, este obligatoriu si eu decontam 7,5l si in urma unui control efectuat de corpul de control al prefectului si cei de la finante ne-au atras atentia sa anexam bonul de benzina din care sa reiese pretul pe litru de benzina la care se face calculul
Ma intereseaza daca bonul fiscal are valoare doar pentru a justifica pretul platit la pompa sau trebuie sa contina intreaga cantitate de benzina la care ar avea dreptul delegatul, conform distantei. oricum se vede din referat ca are aprobare de deplasare si merge la locul unde are delegarea. Unde trebuie sa citesc daca bonul trebuie sau nu sa contina intreaga cantitate de benzina prevazuta pentru acea deplasare? Asta in cazul unui salariat delegat, care are deplasarecu masina proprietate personala si rezervorul era plin la plecare.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
Mitzi76, utilizator
Ma gandeam inclusiv ca bonul asta fiscal nu dovedeste decat ca era un pret de pompa si ca nu poate fi document justificativ de inregistrare a cheltuielii in contabilitate deoarece benzina aceea nu a intrat in patrimoniul unitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare ordin de delegatie croberta croberta Poate fi decontat un ordin de delegatie cu masina personala daca bonul fiscal de combustibil e datat ulterior efectuarii misiunii ? (vezi toată discuția)
Decontare transport auto - document justificativ anamariagroza anamariagroza buna ziua! pentru a putea deconta transport auto unui angajat care se deplaseaza cu autoturismul personal la o actiune in interes de serviciu, pe langa ... (vezi toată discuția)
Contul 604 sheyda sheyda Buna ziua as dori sa ma lamuriti daca se poate ... in cazul in care exista si factura la bonul de benzina/motorina acesta este inregistrat tot la 604? (vezi toată discuția)