avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cedare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cedare credit

Buna ziua,
O anumita persoana imi datoreaza o suma de bani, pentru care am facut contract de imprumut, scadent in februarie 2013.
Eu am un credit la banca care, pentru a-l rambursa, am nevoie aproximativ de suma imprumutata persoanei respective.
Persoana nu imi poate inapoia banii, dar mi-a propus daca se poate, sa preia creditul.
Este posibil asa ceva? Presupun ca numai prin instiintarea bancii, avand nevoie de documentatia necesara acordarii unui credit.
Daca am face o hartie notariala, prin care se obliga sa plateasca ratele, cum mi-a propus persoana respectiva, chiar daca ar fi posibil, imi este teama ca in cazul imposibilitatii de plata, din diverse motive, banca se va intoarce tot la mine.
Va rog, daca se poate, un sfat cum ar trebui sa procedez, sau ce alte posibilitati ar fi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Verdes , Evaluator 13:34, 28 Iunie 2012
Trebuie sa va interesati la banca de unde aveti creditul. Mai exista un alt mod : persoana care va datoreaza bani sa faca un credit pe numele lui si sa va dea banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiunea SOLTAN SOLTAN Am un credit ipotecar si sant in incapacitate de plata din octombrie 2008,am trimis mai multe instiintari bancii, am fost contactata si mi s-a spus ca voi fi ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta intre doua firme robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Am o problema. Un partener de afaceri (client) are o datorie fata de firma noastra (facturi neachitate). Ne-a propus sa facem un contract de cesiune ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit BabSi BabSi As dori sa aflu daca pentru neachitarea unui credit de nevoi personale, fara garantie, imprumutantului, care este angajat permanent si are un venit salarial ... (vezi toată discuția)