avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Drepturi ale angajatilor ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Drepturi ale angajatilor ONG

Buna ziua,
lucrez intr-un ONG cu sursa de finantare POSDRU, linia 2.6. Proiectul este pe perioada de 2 ani, documentatia a fost depusa la timp, dar decontarea banilor de catre stat (prin MECTS) s-a facut cu mare greutate, asa ca a fost rambursata pana acum, cu 3 luni inainte de finalizarea proiectului, doar o singura cerere si prefinantarea. ONG-ul este aproape de faliment, banuiesc, deoarece in ultimele patru luni nu am luat nici un ban. Am fost de acord sa lucrez in aceste conditii cu speranta ca o sa-mi recuperez banii. Va rog sa-mi spuneti, ca angajat, ce posibilitati am eu sa semnalez ca statul se comporta ca un abuzator si cum pot sa recuperez banii, fara a-mi pierde locul de munca, deoarece in ciuda dificultatilor financiare, imi place ce fac in acest ONG (care acorda servicii sociale si educationale unor copii). Multumesc
Cel mai recent răspuns: nuuuuuuuuuuu , utilizator 15:58, 29 Iunie 2012
Dumneavoatra aveti contract de munca cu ong-ul, nu cu o alta institutie a statului. Deci daca doriti sa va recuperati drepturile trebuie sa actionati impotriva angajatorului dumneavoastra.
Altfel ramane sa continuati sa adoptati pozitia pe care o aveti in prezent, de intelegere si de asteptare pentru ca asa merg lucrurile in acest domeniu. Practic ong-ul trebuia sa prevada ca se va ajunge la intarzieri in decontare si sa aiba o suma tampon pentru acoperirea cheltuielilor curente, inclusiv cele cu salariile celor implicati.
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect posdru hazi hazi Suntem un ONG care am avut calitatea de partener in cadrul unui proiect strategic POSDRU. ONG-ul este autorizat ca formator si a prestat activitatea de formare ... (vezi toată discuția)
Speta achizitie publica - derulare contract prestator asociere mihaela_faxmedia mihaela_faxmedia Buna ziua, Va supun atentiei o procedura de achizitie cu mai multe puncte nevralgice spun eu, as vrea sa vad si parerea dumneavoastra: In primul rand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua pascuaurelia pascuaurelia Va rog frumos in timpul dumneavoastra disponibil sa-mi spuneti cum sa-mi recuperez TVA-ul pe care l-am platit statului timp de 1 an fara ca eu sa incasez.SC ... (vezi toată discuția)