avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avertisment scris
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avertisment scris

Buna ziua!Este adevarat ca pentru avertisment scris nu mai trebuie cercetare disciplinara?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
bibipopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ovidiu13 , utilizator 20:05, 28 Ianuarie 2009
In cazul aplicarii sanctiunii disciplinare a avertismentului scris nu este obligatorie exectuarea cercetarii disciplinare.
In conformitate cu prevederile codului muncii:
Art. 267. - (1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nici o masura, cu exceptia celei prevazute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
Art. 264. - (1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) suspendarea contractului individual de munca pentru o perioada ce nu poate depasi 10 zile lucratoare;
c) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
d) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
e) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
f) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
In opinia mea, trebuie efectuata cercetarea disciplinara si in cazul avertismentul scris.

Potrivit CCMUN:
ART.75. (1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio sanctiune nu poate fi dispusa mai
inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile."
Buna ziua ,

pentru ORICE sanctiune disciplinara este nevoie sa se faca cercetare disciplinara.

av. Costi Boncu
Asa cum, prevede si Codul muncii in cazul aplicarii avertismentului Art. 267. - (1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nici o masura, cu exceptia celei prevazute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile, nu este necesara efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
marieta_ilinca a scris:

Asa cum, prevede si Codul muncii in cazul aplicarii avertismentului Art. 267. - (1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nici o masura, cu exceptia celei prevazute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile, nu este necesara efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.


Intrucat prevederea art. 75 alin 1 din CCMUN este favorabila angajatului, se aplica aceasta, iar nu art. 267 alin.1 din Codul Muncii. Prin urmare, pentru aplicarea oricarei sanctiuni trebuie efectuata cercetarea disciplinara.

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris Nicoleta Maria Nicoleta Maria Sunt angajata unei companii nationale si mi s-a facut raport de sanctionare cu avertisment scris. As dori sa intreb daca in urma cercetarii disciplinare la ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea unui salariat Remus47 Remus47 In ce conditii si ce procedura exista sa sanctionez material un salariat pentru neandeplinirea sarcinilor de serviciu , mai precis pentru producerea de ... (vezi toată discuția)