avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avertisment scris
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avertisment scris

Buna ziua!Este adevarat ca pentru avertisment scris nu mai trebuie cercetare disciplinara?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
bibipopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ovidiu13 , utilizator 20:05, 28 Ianuarie 2009
Buna ziua,

in urma cu cateva zile mi s-a cerut o nota explicativa la un referat scris in urma unei vizite de catre seful meu.
Astaziam primit urmatorul avertisment scris:

"Sc…. Adresa…reprezentata legal prin…, prin imputernicit …, in calitate de Director Resurse Umane , intemeiul art.264 alin.1 lit.a/ din Legea 53/2003 – Codul Muncii , emite urmatoarea

DECIZIE DE SANCTIONARE CU AVERTISMENT
A d-nului …… salariat al…..in functia de… domiciliat….
In fapt:
Ca urmare a sesizarii din dara de 26.01.2009, a d-nului …….. in calitate de manager vanzari , s-a constatat ca salariatul …….. nu a respectat dispozitiile fisei de post capitolul 5 – privind sarcinile, atributiile si activitatile postului (pct.10 si pct.13)
Avand in vedere cele aratate mai sus , se aplica salariatului …… sanctiunea constand in avertisment scris , conform art.264 alin.1 lit.a) din Legea 53/2003 – Codul Muncii . Sanctiunea a fost aplicata fara efectuarea unei cercetari prealabile disciplinare , in conformitate cu dizpozitiile art . 267 alin.1 din Legea 53/2003 –Codul Muncii.
De asemenea, prin prezenta I se atrage atentia salariatului ……., asupra faptei savarsite si I se pune in vedere faptul ca , daca nu se va indrepta si se va savarsi noi abateri, va fi sanctionat disciplinar mai grav, mergandu-se pana la desfacerea contractului de munca.
Prezenta decizie de sanctionare se comunica celui in cauza in termen de 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
Dispozitiile prezentei Decizii se vor comunica si duce la indeplinire de catre Dep Resurse Umane.
Prezenta decizie , emisa astazi, 27.01.2009, poate fi contestata in termen de 30 zile calendaristice de la comunicare la instanta competenta in materie si teritoriu. (tribunalul…..)

SC ………….
Director resurse umane
Subsemnatul………………declar ca am primit un exemplar si am luat la cunostinta de continutul deciziei de sanctionare astazi……
Semnatura………………………………… "

Vreau sa stiu daca exista in el vreo greseala care sa ma faca sa-l contest (viciu)
Da ca nu, puteti sa-mi spuneti cum se face o contestatie si ce ar trebui sa scriu.

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris Nicoleta Maria Nicoleta Maria Sunt angajata unei companii nationale si mi s-a facut raport de sanctionare cu avertisment scris. As dori sa intreb daca in urma cercetarii disciplinare la ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea unui salariat Remus47 Remus47 In ce conditii si ce procedura exista sa sanctionez material un salariat pentru neandeplinirea sarcinilor de serviciu , mai precis pentru producerea de ... (vezi toată discuția)