avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical


Buna ziua

am o dilema

am o angajata care mi-a adus 2 concedii medicale pe luna iunie:

1. din 01.06.12 - 26.06.12 - cu cod indemnizatie 05 si cod diagnostic 015 - cm initial
2. din 27.06.12 - 30.06.12 - cu cod indemnizatie 12 si cod diagnostic 015 - cm in continuare

E ok ? Mie programul nu mi-l ia in continuare din cauza codului de indemnizatie diferit?

Ce parere aveti?

Multumesc.
Nu stiu despre ce program este vorba, dar mi se pare surprinzator. Programul pe care lucrez eu, care este considerat unul din cele mai exigente, pot face inregistrarea si mi se pare firesc sa se inregistreze. Daca as fi rautacios as spune sa schimbati programul.
Ceva trebuie corectat. Ar fi 2 variante:
1. daca al doilea certificat e "in continuare", atunci trebuie corectat codul de diagnostic pe al doilea certificat, sa fie identic cu codul de pe primul certificat.
2. daca totusi sunt coduri diferite, atunci al doilea certificat nu poate fi "in continuare", ci initial.
Va dau mai jos prevederile legale.

Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005 (Ordin CNAS nr. 60/32 din 2006):

ART. 37
(1) În situaţia în care unui asigurat i se acordã în aceeaşi lunã douã sau mai multe concedii medicale pentru afecţiuni diferite, fãrã întrerupere între ele, indemnizaţia pentru incapacitate temporarã de muncã se calculeazã şi se plãteşte separat, iar plata se suportã conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005.
(2) În situaţia în care unui asigurat i se acordã douã sau mai multe concedii medicale pentru aceeaşi afecţiune, fãrã întrerupere între ele, durata lor se cumuleazã, iar plata se suportã conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 . În aceastã situaţie, la calculul indemnizaţiilor pentru certificatele de concediu medical în continuare se menţine baza de calcul determinatã pentru certificatul de concediu medical iniţial.
(3) În situaţia în care unui asigurat i se acordã în aceeaşi lunã douã certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumitã perioadã, indemnizaţia se calculeazã dupã cum urmeazã:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizaţia se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilitãţii acestuia şi data începerii valabilitãţii celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rãmase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica «Observaţii» a certificatului de concediu medical «Suprapunere cu CM seria .....nr. ..............»;
b) pentru al doilea certificat medical, a cãrui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizaţia se calculeazã în mod corespunzãtor, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.
(4) În situaţia în care unui asigurat i se acordã certificat de concediu medical pentru o anumitã perioadã, iar asiguratul doreşte sã îşi reia activitatea profesionalã înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzãtor, de cãtre medicul prescriptor.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
ana-cer, moderator
Irmuresan a scris:


Buna ziua

am o dilema

am o angajata care mi-a adus 2 concedii medicale pe luna iunie:

1. din 01.06.12 - 26.06.12 - cu cod indemnizatie 05 si cod diagnostic 015 - cm initial
2. din 27.06.12 - 30.06.12 - cu cod indemnizatie 12 si cod diagnostic 015 - cm in continuare

E ok ? Mie programul nu mi-l ia in continuare din cauza codului de indemnizatie diferit?

Ce parere aveti?

Multumesc.


Cf.ORDIN 233/2006:

ART. 13
Iniţial/În continuare: se va indica de către medicul care eliberează certificatul de concediu
medical dacă acesta este "Iniţial" sau "În continuare", bifându-se cu "X" căsuţa
corespunzătoare, după caz. Prin certificat de concediu medical iniţial se înţelege oricecertificat de concediu medical care nu prelungeşte un concediu medical anterior sau orice certificat de concediu medical care prelungeşte un concediu medical anterior neîntreruptpentru afecţiuni diferite. Prin certificat de concediu medical în continuare se înţelege orice certificat care prelungeşte un concediu medical anterior neîntrerupt pentru aceeaşi afecţiune.


Concluzie,in cazul prezentat este clar vorba despre un cm in continuare concediul din perioada 27-30.06.2012,fiind vorba despre prelungirea cm anterior pt. aceeasi afectiune,respectiv 015-Tuberculoza sist.nervos
Sesizati admin. programului sa remedieze deficienta!



@georgettegan,

"Inclin sa cred ca nu este tocmai in regula codul de diagnostic. Pe un certificat nu cred ca este trecut corect. Alt motiv nu ar fi. "



Nu mai faceti supozitii fara acoperire asupra diagnosticului,codul de diagnostic este acelasi,pt. ambele certificate,respectiv 015,care indica TBC ul sist.nervos.In prima faza medicul a acordat un cm pe cod de indemnizatie 05,ceea ce inseamna boli infecto/contagioase de grupa A,din care face parte si TBCul,dupa care cm in continuare l-a acordat pe cod de indemnizatie 12,ceea ce inseamna cm pt. TBC.dar acelasi cod de diagnostic respectiv015.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical alexadutu alexadutu o angajata are concediu medical din cm 11.08.2012 -17.08.2012 initial cod diagn 395 , emis de spital si CM 20.08.2012 -24.08.2012 tot initial ... (vezi toată discuția)
Concediu medical comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Pentru luna august am un salariat cu 2 certificate de concediu medical, si anume: a). 02-05 august, initial, cod ind. 01, cod diag. 653 b). ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mihaela david mihaela david un salariat are 2 concedii medicale in aceeasi luna, acordate de medicul de familie pe coduri de diagnostic diferite , impreuna totalizand 14 zile ... (vezi toată discuția)