avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA INREGISTRARE REGISTRUL OPERATORILOR ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

INREGISTRARE REGISTRUL OPERATORILOR INTRA-COMUNITARI(ROI)

Trebuie sa achizitionez o piesa de schimb de la o firma din Suedia. Firma in cauza m-a atentionat in privinta validitatii codului VAT(codul fiscal la noi din cate am inteles). Nu figurez la nivel european ca fiind platitor de TVA.

Acesta este site-ul de verificare: [ link extern ]

Am facut cerere astazi in jurul orei 13:00(vineri) la administratia fiscala locala pentru inregistrare in ROI(registrul operatorilor intra-comunitari).

Intrebarea mea este cat de repede se opereaza cererea, cu alte cuvinte cat de repede ar fi codul meu fiscal valid?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 17:02, 3 Iulie 2012
Cererea de înregistrare în Registrul operatorilor intracomunitari se soluţionează în termen de 10 zile calendaristice de la data înregistrării cererii la organul fiscal competent.
Atentie insa:
(7) Aprobarea sau respingerea cererii de înscriere în Registrul operatorilor intracomunitari se face prin decizie emisă de organul fiscal competent, care se comunică solicitantului conform Codului de procedură fiscală. Înregistrarea în Registrul operatorilor intracomunitari produce efecte începând cu data comunicării deciziei în condiţiile prevăzute de Codul de procedură fiscală.

Codul se "activeaza" numai dupa ce se ridica de la finante deciazia de inregistrare in ROI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nmar tva intracomunitar valabil alexia100 alexia100 Buna tuturor, Am depus actele pentru inregistrarea numarului de TVA si in lista operatorilor intracomunitari si saptamana trecuta mi-au iesit aceste ... (vezi toată discuția)
Înscriere în registrul operatorilor intracomunitari valentinas valentinas Buna ziua, Se poate realiza inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari ulterior prestarilor de servicii intracomunitare si in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Radiere din oficiu din roi marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O firma inreg in ROI in anul 2012 /luna aprilie ,si care nu efectueaza in cursul anului 2012 nici o achizitie /livrare intracomunitara este corect ... (vezi toată discuția)