avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Radiere din oficiu din ROI
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Radiere din oficiu din ROI

Buna ziua.
O firma inreg in ROI in anul 2012 /luna aprilie ,si care nu efectueaza in cursul anului 2012 nici o achizitie /livrare intracomunitara este corect sa fie radiat din oficiu di ROI ,con.art. 158^2alin(1) din Legea 571/2003.
Am citit acel art ,dar am inteles ca doar daca nu efectueaza in anul urmator inregistrarii in ROI,achiz .intracomunitare atunici se radiaza din oficiu din ROI.
Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 11:58, 12 Martie 2013
Buna ziua,

Neefectuarea achizitiilor intracomunitare e intr-adevar unul din motivele de radiere, dar mai sunt si altele.

Luati legatura cu persoana care a emis decizia.

Cod fiscal - Art. 1582*) - Registrul operatorilor intracomunitari
(10) Organul fiscal competent va radia din oficiu din Registrul operatorilor intracomunitari:
a) persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat din oficiu de organele fiscale competente potrivit prevederilor art. 153 alin. (9);
b) persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 care în anul următor înscrierii în registru nu au mai efectuat operaţiuni intracomunitare de natura celor prevăzute la alin. (1);
c) persoanele înregistrate conform art. 153 sau 1531 care solicită anularea înregistrării în scopuri de TVA, potrivit legii;
d) persoanele impozabile care au ca asociat sau administrator o persoană împotriva căreia s-a pus în mişcare acţiunea penală în legătură cu oricare dintre operaţiunile prevăzute la alin. (1);
e) persoanele impozabile care nu respectă obligaţia prevăzută la alin. (81).
(11) Radierea din Registrul operatorilor intracomunitari se face în baza deciziei emise de către organul fiscal competent, care se comunică solicitantului conform Codului de procedură fiscală. Radierea din Registrul operatorilor intracomunitari produce efecte începând cu data comunicării deciziei în condiţiile prevăzute de Codul de procedură fiscală.
(12) Persoanele radiate din Registrul operatorilor intracomunitari conform alin. (9) şi (10) pot solicita reînscrierea în acest registru după înlăturarea cauzelor care au determinat radierea, dacă intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare, de natura celor prevăzute la alin. (1). Reînscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari se efectuează de către organele fiscale în condiţiile prevăzute de prezentul articol. De asemenea pot solicita înregistrarea în Registrul operatorilor intracomunitari persoanele prevăzute la alin. (8) lit. a), dacă la data solicitării sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 sau 1531, precum şi persoanele prevăzute la alin. (8) lit. b), după înlăturarea cauzelor pentru care persoanele respective nu au fost eligibile pentru înscrierea în registru.

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari sasug sasug Bună ziua, Am o intreprindere Individuală neplătitoare de TVA, şi prestez servicii de dirigenţie de şantier în Ungaria. Întrebarea mea este, dacă ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari roxanag roxanag Buna ziua, Noua gaselnita ANAF-REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI- -ce documnete avem nevoie? -unde se depun? - a depus cineva ? (vezi toată discuția)
Anularea inregistrarii in scopuri de tva vs registrul operatorilor intracomunitari ctinescucristina ctinescucristina Am o societate austriaca inregistrata in scopuri de TVA prin reprezentant fiscal pe teritoriul Romaniei. Deoarece timp de 6 luni nu a desfasurat activitate, ... (vezi toată discuția)