avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat?????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat?????

am o problema si poate ma ajutati!!!.....anul trecut am comandat si eu niste termopane...eram fff bucuros de investitie si acum sunt foarte dezamigit....e vb de executia produselor respective...doua dintre ele au probleme si am fost la firma respectiva sa remedieze situatia..nimik pana acum.....CARE SUNT PASII DE URMAT?
mai sunt si probleme cu geamurile....eu am platit un tip de geamuri si am beneficiat de cu totul si cu totul de altceva.eu am comandat low+clar si am primit float+float, adica mai clar pt d-voastra am platit 24E m/p si am primit geamuri de 18E m/p si de proasta calitate....
Cel mai recent răspuns: Dania Costin , Consilier juridic 16:38, 14 Ianuarie 2009
Sfatul meu este sa mergeti sa consultati un avocat ,sa se uite el pe contractul pe care-l detineti!
Cum spunea si colega mai sus aveti posibiliatea sa solicitati daune prin invocarea articolelor 998-999 din Codul civil pentru
executarea prestatiei cu nerespectarea conditiilor de calitate stabilite in clauzele contractuale sau in standardele uzuale.
Asemenea practici din partea prestatorului sunt foarte frecvente in Romania ,din pacate.
D-voatra aveti problema cu firma care v-a adus geamurile,ei erau obligati sa stie ca geamurile respective nu corespund calitatii produsului stipulat in contract!
Mult succes!
Putem vorbi atat despre o fapta penala,cat si despre un proces in civil.Dar trebuie neaparat ca totul sa fie legat de contractul pe care dvs. l-ati incheiat cu firma respectiva (in special obligatiile firmei si clauze).In penal,ar putea fi vorba eventual de inselaciune,dar trebuie sa vorbiti cu un avocat.
Se poate vorbi de proces penal pentru inselaciune ( ducere in eroare /art 215 C .pen partea speciala) , sau un proces civil prin invocarea solicitarii de daune, pentru nerespectarea conditiilor contarctuale.
Ce pot sa va mai spun , este faptul ca se face vinovata de respectarea comenzii firma care v-a efectuat dumneavoastra tamplaria si a facut comanda cu datele incorecte catre cealalta firma , cea cu sticla.Insa se poate verifica comanda.
Va recomand sa mergeti fata in fata sa consultati o persoana de spacialitate in domeniu juridic.
angajati-va un avocat , veti fi scutut de eforturi inutile!
Cu penalul mai mult o sa pierdeti timp.
Mergeti in civil.

Alte discuții în legătură

Fals in acte si abuz de incredre crina67 crina67 buna ziua.am o mare nedumerire.am incheiat un contract de inchiriere a unor utileje alimentare intre firma mea si o alta firma.aceasta a fost reprezentata de o ... (vezi toată discuția)
Lucrare tâmplărie pvc cu avans plătit din 2017, neexecutată: plângerea penală a fost clasată, cum îmi pot recupera banii? IuliaA12 IuliaA12 Buna ziua , Ma confrunt cu urmatoarea situatie ,pe data de 27.11,2017 la recomandarea unui prieten am apelat la o persona pentru a executa o lucrare cu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune edymanuel2000 edymanuel2000 In urma cu 2 ani am facut un contract cu o firma X pentru a imi realiza tamplarie de PVC ! Eu am platit din banii adica 850 lei la data semnari contractului si ... (vezi toată discuția)