avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Lucrare tâmplărie PVC cu avans plătit din 2017, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Lucrare tâmplărie PVC cu avans plătit din 2017, neexecutată: plângerea penală a fost clasată, cum îmi pot recupera banii?

Buna ziua ,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie ,pe data de 27.11,2017 la recomandarea unui prieten am apelat la o persona pentru a executa o lucrare cu tamplarie pvc, aceasta s-a prezentat acasa unde i-am platit un avans de 3000 lei pentru lucrare , pentru acei bani am primit o chitanta in numele unei firme,lucrarea nu s-a executat nici pana in momentul de fata si nici banii nu i-a inapoiat, de fiecare data invocand motive personale sau cu furnizorii .

In data de 19.01.2018 am depus o plagere la politie iar pe data de 30.01.2018 , s-a dispus inceperea urmaririi penale in regim sub aspectul infractiunii de inselaciune .

In data de 21.01.2019 i-a fost adus la cunostinta calitatea de suspecta si audiata fiind a recunoscut cele sesizare de noi ,aceasta i-a pus procurorului ca nu ne-a indus in eroare intrucat ea se ocupa de executia tamplarieri PVC ,dar pe fonul unor probleme persoane si neintelegeri cu furnozorii nu a putut onora comanda , suspecta a mai mentionat ca desi nu a fost niciodata angajata legal la firma respectiva , printr-o intelegere verbala cu administratorul acelei firme ,contracta lucrari in numele acelei societati .

Verdictul procurorului a fost urmatorul >In drept ,din materialul probator in cauza se constata incidenta prevederilor art.16 alin.1 lit.b a2-a C.p.p intrucat nu a reultat dincolo de orice dubiu rezonabil ca suspecta a avut intentia de a induce in eroare pe persoana vatamata ,existand probe ca in cauza este mai degraba vorba de o neexcutare a obligatiilor contractuale si dispun Clasarea cauzeu penale sub aspectul infractiunii de inselaciune .

Ce as putea sa fac in acesta caz , vreau sa imi recuperez macar banii ,daca Dna Procuror considera ca ea nu are nici o vina , ideea este ca la un simpla cutare pe net , acesa firma nu mai are activitate din 2014 si totusi ea folosea chitantierul si stampila firmei .Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 21:31, 31 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
În 27.11.2017 aţi dat avans 3.000 Lei unei persoane fără angajament ci doar "mandatat" (fără forme legale de o firmă) pentru executarea unei lucrări. În 19.01.2018 faceţi plângere penală la POLIŢIE, deşi plângerile penale se depun la PARCHET.
În urma urmei Procurorul de caz clasează cazul la 21.01.2019.
Dvs. vă faceţi griji în 25.10.2019???????
Mergeţi la un avocat şi plătiţi o consultare ca să vă lămuriţi ce şanse aveţi într-un proces civil, care defapt trebuia să-l iniţiaţi în cel mai rău caz la 19.01.2018, nu la aproape după 3 ani.
Procurorul de caz a fost AGEAMIU şi va amăgit! Lucrătorul de la PARCHET ar trebui să se aleagă cu o cercetare a CSM pentru ABUZ IN SERVICIU.
Pe 27.04,2019 s-a dat decizia de clasare si mie mi-a ajuns acasa pe 10.10.2019, atunci am aflat de clasare .Multumesc
Fapta a fost pe 27,11,2017 Azi suntem in 31,10,2017. Prescriptia generala este de 3 ani. ...... Aveti bani pentru Avocat si timp, rabdare ..... pentru ca eventual sa va treziti cu o hirtie in mina pe care sa o dati unui executor ca sa incasati banii la Sf. Asteapta?
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2019
Mircea SCALAT, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta a procurorului de clasare a cauzei hot_oliviu hot_oliviu Prin internet am aflat de o firma de mobila la care apoi am apelat. Cel cu care am discutat s-a prezentat drept reprezentant si patron, firma avind atelierul ... (vezi toată discuția)
Plângere penală pentru înșelăciune împotriva unei societăți comerciale. ce proceduri urmează? radu ionel radu ionel Buna seara. Astazi am depus o plangere penala pentru inselaciune inpotriva unei societati comerciale. Va rog daca-mi poate explica cineva care sunt ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu gaman ionel gaman ionel In urma cu cca, 4 ani, am incheiat un contract cu firma X, asociati ionel si marius, pt. executarea izolatiei termice a fatadei blocului, contract semnat si ... (vezi toată discuția)