avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită imobil sc cu valoare mult mai mare decat creanta ...
Discuție deschisă în Executare silită

imobil sc cu valoare mult mai mare decat creanta fiscala

poate fiscul executa silit un imobil al unei societati comerciale, sechestrat de fisc, cu o valoare (stabilita prin raport evaluare) de 100.000 lei, pentru recuperarea unei creante fiscale de 20.000 lei?
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 07:29, 30 Iunie 2012
Da, se poate. Se va vinde imobilul, se va incasa pretul, din suma incasata organul fiscal oprind cuantumul creantei fiscale. Restul va fi predat fostului proprietar.
multumesc.

cum se aplica atunci ARTICOLUL 142- CPF?

Reguli privind executarea silită

(1) Executarea silită se poate întinde asupra veniturilor şi bunurilor proprietate a debitorului, urmăribile potrivit legii, iar valorificarea acestora se efectuează numai în măsura necesară pentru realizarea creanţelor fiscale şi a cheltuielilor de executare. Executarea silită a bunurilor proprietate a debitorului, urmăribile potrivit legii, se efectuează, de regulă, în limita a 150% din valoarea creanţelor fiscale, inclusiv a cheltuielilor de executare.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil sechestrat cu valoare 500% din creanta fiscala ContSters257414 ContSters257414 poate fiscul executa silit (vinde) un imobil proprietate societate comerciala sechestrat de fisc cu valoare (prin raport evaluare) 100.000 lei pentru o creanta ... (vezi toată discuția)
Sediul frimei alex_16mai alex_16mai daca o firma are probleme cu privire la incapacitatea de plata a diferitelor taxe se poate ingradi dreptul asupra sediului firmei de catre autoritati in ... (vezi toată discuția)
Cum pot determina finantele publice sa execute o institurie conform art.142 pct.1indice 1 lit a din codul de proc fiscala? razvan79vl razvan79vl Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati intrucat sunt in pana de idei si de timp(mai am cateva zile sa pot actiona). Speta: in 2006 institutia la care lucrez ... (vezi toată discuția)