eu stiam ca pensia alimentara( cand nu sunt venituri) pt un copil este 1/4 din venitul minim pe economie, 1/3 din venitul minim pe economie pt doi copii si 1/2 din venitul minim pe economie pt 3 sau mai multi copii...fiica mea a primit 20% din venitul minim pe economie ...desi fostul mai are inca 2 copii in intretinere si nu lucreaza nicaieri,,,,,din interpretarea art.529 C.p.c - obligatia de intretinere se stabileste raportat la veniturile lunare nete ale celui obligat .In tacerea legii , instanta apreciaza ca in situatia in care cel obligat la plata pensiei de intretinere nu realizeaza venituri si nu are alte mijloace ( termen interpretat in sensul art.527 alin 1 Cpc ) obligatia sa trebuie raportat la venitul minim pe economie.Daca el sustine ca nu detine mijloace in conformitate cu prevederile art 527 C civ. , instanta constanta ca asa cum prevede acelasi text (alin. 1 teza finala) el are posibilitate de a dobandi aceste mijloace - daca nu este inapt de munca,,,din ceea ce mai stiu eu este ca pensia alimentara daca el este student conform noului cod civil trebuie platita de parintii lui,,,,pensia pt un copil este 25/% din venitul minim pe economie si anume 175 RON,,,,cereti sa vi se stabileasca o pensie in suma fixa pana la un moment dat . o puteti schimba cand doriti in procent,,,
Maxima sa inteleg ca este de132,5. Dar cum va explicati domnule Alex ca victor piturcain procesul care l are cu victoria blochina a fost obligat de prima instanta sa plateasca pensie alimentara de 8600 euro.mie mi se pare ridicol. Totusi aceasta maxima de vorbiti de ea de 132,5 este reala?
Pai dacă domnul Piturcă are un salariu anual de 450.000 euro pe an, adica 37500 euro pe luna, o patrime din 37500 euro înseamna 9375 euro, deci o pensie de 8600 euro pe luna este sub 1/4.
Da, limita maxima este reala.