avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Buna ziua! Am si eu o intrebare.In anul 2008 sotul meu a facut un credit bancar de nevoi personale iar eu sunt coplatitor .Dupa taierea salariilor bugetare creditul nu a mai putut fi platit se implinesc luna aceasa 2 ani.Intre timp sotul meu a ramas fara servici,acum se afla in somaj .Nu avem pe numele nostru bunuri mobile sau imobile,care pot fi executate,de locuit ,locuim cu chirie,avem si un minor de 9 ani in intretinere,salariul meu de bugetar este mic nu depaseste 1000 de ron.Intrebarea care as dori sa o adresez este:ce poate intreprinde firma de recuperare impotriva mea,cat ar putea sa-mi puna poprire pe salar avand in vedere ca acesta este tot venitul familiei mele deoarece somajul sotului este pe terminate. Iar cu termenul de prescriere a datoriei ,cum este ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:55, 30 Iunie 2012
Executorul judecatoresc poate dispune poprire pe 1/3 din salariu
Termenul de prescriere a datorieilor este de 3 ani,daca in aceasta perioada creditorul nu a desfasurat acte si masuri pentru recuperare suma
Orice demers din partea creditorului cu scopul recuperarii debitiului intrerupe termenul si opereaza un nou termen de prescriptie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar danyela nistor danyela nistor daca in 2008 am luat un credit bancar,care nu a mai putut fi platit dupa taierile de salar din 2010,creditul este de nevoi personale fara nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Rate banci neplatite- executare silita ? ContSters253039 ContSters253039 Daca am credit de nevoi personale inainte de casatorie si nu am nimic pe numele meu cum isi poate recupera banii banca:((#-oX-( (vezi toată discuția)
Executare silita bunicug bunicug Buna ziua.Am si eu o intrebare.In anul 2006 am luat un credit de nevoi personale suma de 17.000 ron fiind si sotia coplatitor.In anul 2010 am fost dat in somaj ... (vezi toată discuția)