avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort dupa 6 luni si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort dupa 6 luni si partaj

Buna ziua,

Am si eu o mica problema poate ma ajuta cineva. Sunt casatorit de aproximativ 6 luni si din motive ce nu as dori sa le dezbat aici doresc sa divortez. Nu avem bunuri comune imobile sau mobile si nici copii. Problema este faptul ca eu sunt asociat la doua firme si am cota parte din profit. Intrebarea mea este: avand in vedere ca in lunile de casatorie sotia nu m-a ajutat in nici un fel la buna functionare ale celor firme si nici nu a fost interesata de activitatea mea, in ce masura ea poate sa abia pretentie la o parte din profitul obtinut de mine si in ce masura pe viitor poate avea pretentie la parti sociale detinute de mine. Mentionez faptul ca functia de asociat a fost obtinuta inainte de casatorie si precum si faptul ca desi sunt actionar nu sunt administrator cu titlu legal.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: saaa , utilizator 09:14, 9 Ianuarie 2009
Multumesc mult pentru raspunsuri tuturor! If afara de aceste profituri facut de societatea unde sunt asociat nu mai exista nici un al bun de impartit (ar mai fi o masuta mica de sufragerie, dar nu tin neaparat o sa iau cu mine :) ). Ma intereseaza chestia cu profitul fiindca sotia mi-a atras atentia de mai multe ori ca profitul obtinut e jumatate si al ei. Ma deranjeaza lucrul acesta fiindca ea nu a avut nici o contributie la profitul firmei si nici nu o intereaza ce fac la societatea unde sunt asociat (vrea doar banii). Asta este si unul din motivele de divort (din partea mea)...

Domnule, nu stiu cum sa va explic sa fiu mai clara... Nu intereseaza pe nimeni ce profit face societatea! Nu intereseaza partajul! Nu conteaza ce bunuri are societatea (active, profit, rezerve, credite, datorii etc.), comteaza numai bunurile pe care le aveti dv. si sotia.
Asa incat: daca dv. aveti bani sau sotia are bani, acestea sunt bunuri si se impart.
Societatea poate avea 1 000 de miliarde profit, daca dv. nu ati incasat dividende, ce importanta are cat si ce detine societatea?
Se impart bunurile sotilor si nu ale societatii X sau Z.
Sper sa fi fost mai explicita. Apoi, aqm intrebat si eu daca aveti bunuri, care sunt ele, dar vad ca nu veniti cu detalii, inca un motiv in plus sa mergeti la un avocat.
Am intrebat clar daca aveti bani, dv. si/sau sotia, nu societatea sau vecinii de bloc... Nu atri raspuns asa incat nu pot sa inteleg inca daca aveti bunuri de impartit.
Mult succes!
Buna ziua,

Nu am ridicat inca nici un divident mometan, dar ea mereu ma ameninta sa am grija ce fac ca jumate din profitul care il fac la firma este si al ei fiindca suntem casatoriti. Vroiam doar sa stiu in ce masura acest lucru e adevarat. Eu acel profit il reinvestesc si fac alte achizitii si orice suma de bani am luat in afara de salariu le-am dus acasa. Alte bunuri nu avem impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti sociale srl ,fostul sot unic asociat d-r d-r In timpul casatoriei s-a infiintat un SRL ,sotul fiind unic asociat . Partile sociale pot intra in masa partajabila a bunurilor comune ? (vezi toată discuția)
Partaj dividende smoothie smoothie Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme legate de procedura de partaj de dupa divort. 1. sotul este asociat unic la societate infiintata inainte de ... (vezi toată discuția)
Dividende vasilica ursulica vasilica ursulica In cursul casatoriei am ridicat din societatea la care sunt unic asociat dividende .As vrea sa stiu daca acestea intra la partaj chiar daca acestea au fost ... (vezi toată discuția)