avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma noua, declaratia 010 (help)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma noua, declaratia 010 (help)

Buna ziua,

Am infiintat de curand un SRL-D si am intrebat la Adm.financiara ce sa depun si mi-a zis 010 si 100 si sa angajez 2 persoane in 60 de zile deoarece sunt trecuta la microintreprindere.
Atunci am specificat ca noi nu o sa avem activitate in urmatoarele luni si nu avem nevoie de angajati. Si a zis ca daca depun 010 se modifica si nu mai e nevoie.
Ma lamuriti si pe mine va rog, eu stiu ca 010 este sa te inregistrezi in scopul de plata de tva sau sa te scoti de la plata tva, dar ce legatura are cu personalul? Daca ma bag ca platitor de tva se modifica statutul, adica nu o sa mai fiu microintreprindere? Sau cum e ca eu chiar nu mai inteleg.

Va multumesc, o zi buna.
Cel mai recent răspuns: ElenaComanescu , utilizator 15:28, 14 Februarie 2013
le amestecati rau, da' rau de tot
1. pentru a "ramane" microintreprindere trebuie sa faceti angajari in max.60 de zile si sa depuneti formular 010 in termen pentru CONTRIBUTII SALARIALE;
- trebuie sa comunicati contractele de munca in REVISAL (va trebuie parola)

2. daca nu faceti angajari, intrati la 16% impozit profit si trebuie sa depuneti 010 pentru schimbare vector fiscal, sa cumparati registru fiscal;

3. inregistrarea in scopuri de TVA este o alta etapa si solicita alte formulare 010, anexa 2, cerere 098 in pdf....un dosar intreg. Nu are a face TVA -ul cu micro sau profitul.

Depinde ce doriti...puteti ramane neplatitoare de TVA...
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2012
Herra_, utilizator
Ok. Cred ca am inteles in mare. Deci eu nu o sa am activitate urmatoarele luni si automat nu o sa angajez pe nimeni si o sa fiu trecuta automat de la micro cu impozit pe venit 3% la impozit pe profit 16%?
Si pot sa depun 010 din prima cu schimbarea vectorului fiscal pentru imp 16% ca oricum nu o sa am angajati? Si pentru asta imi trebuie anexa 1 de la 010.

Si firma vreau sa fie platitoare de TVA deci trebuie sa fac anexa 2 la 010 si cu dosarul de care ziceti.

Si avand in vedere ca minim 3 luni nu o sa am activitate mai trebuie sa depun alte declaratii?

VA multumesc mult de tot.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2012
ElenaComanescu, utilizator
Da, schimbati vectorul de la micro la imp.profit, cu ajutorul dcl.010. (fara anexe)-cumparati si registru fiscal. Da, trebuie sa depuneti declaratia 100 privind impozitul pe profit (sau micro...depinde ce sunteti) , pana in 25.07.2006, pentru trimestrul II 2012. Cu 0 daca nu aveti activitate. Cu placere. 1. Opis dosar platitor TVA
2. Cerere 098
3. Anexele A2
4. Rezolutia
5. Constatator initial( de la infiintare)
6. Constatator de zi (la zi, nu mai vechi de 30 zile)
7. Contract chirie/comodat
8. Extras CF
9. CUI
10. CI administrator
11. CI asociat
12. Declaratie privind activitatile desfasurate, conform certificate constatatoare (daca avetii numai sediu, activ,de birou...vedeti ce scrie in c.constatator)

*pentru a deveni platitor TVA trebuie sa desfasurati activitate. Este una dintre conditiile impuse de lege. Altfel, va veti pierde calitatea de platitor TVA si munciti degeaba pentru acest dosar...
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2012
Herra_, utilizator
La infiintare am trecut microintrep.
Deci dumneavoastra ma sfatuiti sa fac dosarul pentru platitor de TVA doar in momentul cand incep activitatea si acum sa depun doar 010 fara anexe pentru a ma inregistra cu imp 16% si declar 100 pana pe 25 iulie. Am inteles bine, nu?

Va multumesc inca odata din suflet ca m-ati luminat.
Va doresc o zi frumoasa!
Am crezut ca sunteti "o catastrofa" :) dar nu e asa.
Exact. Ati inteles bine ce trebuie sa depuneti.
:luck:
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2012
Herra_, utilizator

Alte discuții în legătură

Declaratii firma nou infiintata SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Am inregistrat la Registru un srl prin decembrie. Inca nu am inregistrat soc. in scopuri de TVA si nici nu am avut nici o singura operatie pana ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 anny24 anny24 Am un SRL neplatitor de TVA din 15.11.2006. In noiembrie 2006 l-am bagat pe microintreprindere cu 1 salariat (contributii + impozit pe venitul ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Firma infiintata in februarie 2012, va avea salariati incepand cu 01 aprilie 2012. In decl. 010 initiala, in termen de 30 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)