avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto abrogata pentru anul 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto abrogata pentru anul 2012

Buna ziua,
taxa de prima inmatriculare fiind abrogata, mai sunt obligat sa o platesc la inmatricularea unei masini radiata din Italia?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 18:40, 1 Iulie 2012
Taxa de prima inmatriculare pentru autovehicule valabila din 1 Ianuarie 2012 conform Ministerului de Finante

Obligatia de plata a taxei intervine si in cazul autovehiculului inmatriculat pentru prima data, in Romania, dupa 1 ianuarie 2007 care intruneste cumulativ conditiile de mai jos:

a) pentru el nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule sau taxa pe poluare pentru autovehicule

b) face obiectul primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, dupa intrarea in vigoare a prezentei legi, se precizeaza in articolul 4 al propunerii.

Din ianuarie 2012 a intrat în vigoare noua forma de calcul pentru taxa auto 2012. Principala modificare a noii taxe de poluare este reducerea cu 25% a cuantumului taxei auto.
Vor ramane scutite de taxa auto masinile cu motorizari conforme Euro 6, precum si masinile cu propulsie hibrida sau electrica, indiferent ca vorbim de masini noi sau masini second hand. De asemenea, ramane valabila reducerea de 25% pentru motoarele diesel dotate cu filtru de particule.

Nu a fost abrogata.#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru auto 2013 lucihuci1978 lucihuci1978 Buna ziua Familia mea a achizitionat din Germania un autovehicul second hand, marca VOLVO V70 cu urmatoarele caracteristici, conform actului de identificare ... (vezi toată discuția)
Aplicare taxa auto 2012 alfabetagama2 alfabetagama2 Buna seara, Va prezint un caz concret legat de noua lege in domeniul auto (taxa de poluare 2012) pentru o masina produsa in anul 2003, cu prima ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua! Sotia mea a depus cerere pentru timbru auto si azi a primit decizia si cred ca nu mia luat in calcul filtru de particule. Conform modului de ... (vezi toată discuția)