avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de functii, obligatia de fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de functii, obligatia de fidelitate

Buna ziua,

O persoana care este angajata la o firma privata cu un program normal de munca, se poate angaja la o a doua firma (cu acelasi obiect de activitate) cu un program de 2 ore pe zi si pe acelasi post? Sau se considera ca se incalca obligatia de fidelitate? Mentionez ca in primul contract de munca nu exista clauza de neconcurenta. O alta firma cu acelasi obiect de activitate este automat si o firma concurenta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 2 Iulie 2012
Potrivit art.35 C.mun.:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Chiar daca nu aveti inserata in c.i.m. clauza de neconcurenta , exista Legea nr.11/1991 privind combaterea concurentei neloiale care sanctioneaza astfel de fapte.
Multumesc pentru raspuns.

Inteleg ca nu se poate.

Daca ma puteti totusi ajuta sa inteleg mai bine. De ex. o persoana angajata pe postul de ospatar nu se mai poate angaja la o alta firma cu acelasi obiect de activitate nici pe un alt post, de ex. barman, camerista, etc. Daca persoana in cauza doreste sa isi completeze veniturile trebuie neaparat sa fie un alt domeniu de activitate?

Multumesc
Poate sa cumuleze mai multe c.i.m. pe aceeasi functie ..eu v-am explicat si care mai sus prevederile legale in materia concurentei ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala sau nu? loryiy loryiy Buna seara, am si eu o intrebare:ce se intelege prin concurenta neloiala sau in ce situatii, conditii putem vorbi despre concurenta neloiala si ce acte ... (vezi toată discuția)
Abuz angajator angelll80 angelll80 Buna ziua, Este normal ca un angajator sa ma oblige sa imi streg conturile de pe site-urile de recrutare ? ( amenintandu-ma ca in caz contrar ma da afara ) (vezi toată discuția)
Clauza contract individual de munca cintus cintus Buna ziua, In contractul individual de munca este prevazuta o clauza cu privire la imposibilitatea de a pleca din companie la o alta firma concurenta. O ... (vezi toată discuția)