avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada lucrata in strainatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada lucrata in strainatate

Buna ziua.Intrebarea mea este urmatoarea : Daca cineva a lucrat pentru o anumita perioada in strainatate cu contract de munca si nu are nevoie de pensie pe teritoriul acelui stat,isi poate retrage banii care i-au fost retrasi la fiecare luna de salariu(contributiile catre stat)?
Cel mai recent răspuns: alin086 , utilizator 17:50, 5 Iulie 2012
Doar daca paraseste definitiv Uniunea Europeana.
Ma scuzati dar nu am inteles .In ce sens sa paraseasca definitiv Uniunea Europeana?
Adica sa se mute intr-un stat care nu este parte a Uniunii Europene sau a SEE.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Dar macar in excursie poate veni?Cam care ar fi pocedura care trebuie urmata?
Regulamentele europene stabilesc doar ca atunci cand va mutati intr-un stat din afara UE/SEE/Elvetia puteti sa va recuperati contributiile. Nu va interzice nimeni sa intrati pe teritoriul uniunii.

Trebuie sa aflati daca statul in care ati contribuit a transpus in legislatia nationala aceste regulamente si care este procedura. Fiecare stat are alta legislatie in domeniu.

Alte discuții în legătură

Contract de munca in italia ducubc ducubc buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti cum este considerata in romania daca lucrezi 12 luni cu contract de munca cu 40 ore pe saptamana in italia . se pune in ... (vezi toată discuția)
Pensie in italia laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Buna ziua.Mama mea este pensionata in Romania,pentru limita de varsta si vechime integrala.De cativa ani insa,lucreaza in Italia ca ingrijitor batrani, cu ... (vezi toată discuția)
Pensie din doua state? ionelushh ionelushh mama mea are drept la pensie in Romania ....varsta ,vechime..tot dar de 6 ani lucreaza in italia cu acte in regula. din acest an am inteles de la dinsa ca ... (vezi toată discuția)