avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice PRELUNGIRE GARANTIE DE PARTICIPARE
Discuție deschisă în Achiziţii publice

PRELUNGIRE GARANTIE DE PARTICIPARE

Revin la subiectul anterior intrucat a aparut urmatoarea speta:comisia de evaluare a solicitat o clarificare cu privire la acceptul ofertantului care raspunsese initial ca este de acord cu prelungirea valabilitatii ofertei si va transmite intr-un timp rezonabil si scrisoarea bancara prelungita corespunzator, dar in decurs de zece zile acest document nu fusese remis. La solicitarea de clarificari ,ofertanul a transmis o scisoare care nu avea continuitate ca durata, respectiv intre data expirarii precedentei si data emiterii celei noi era o perioada de 9 zile in care garantia nu era valabila.In aceasta situatie,exista divergente de opinii intre comisia de evaluare si observatori in sensul ca oferta respectiva trebuie declarata inacceptabila sau neconforma.Va rog sa imi transmiteti un punct de vedere necesar pentru solutionarea acestei situatii care treneaza tocmai datorita incadrarii ofertei in prevederile legale(inacceptabila sau neconforma)
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 23:08, 2 Iulie 2012
neconforma nu are cum sa fie declarata pt. ca neconformitate se raporteaza la oferta tehnica. eu asa respinge oferta in baza art 181 lit e )( pe considerentul ca am cerut prelungirea in scopul de a urma prima etapa, respectiv etapa calificarii. intrucat garantia de participare este obligatorie iar prezentarea ei in forma impusa reprezinta primul pas pe care trebuie sa-l faca comisia de evaluare, deci fara constituirea garantiei nu se poate trece la etapa calificarii consider ca lipsa de diligenta a ofertantului de a raspunde solicitarii comisiei de evaluare conduce la respingere in baza acestui articol. oricum, respingerea in baza art 181 sau art 36 lit b) apare mai mult pe forma. fiecare alege temeiul legal in functie de argumentele pe care le are in conditiile in care legea nu prevede expres care este sanctiunea in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate oferta ibitza78 ibitza78 Buna ziua! Prin Fisa de date am solicitat ca oferta sa fie valabila 180 zile. Un ofertant a prezentat Formularul de oferta financiara in care a mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie procedurã Andreea_F Andreea_F Bună ziua! Vă solicit nişte sfaturi în legătură cu următoarea problemă: Firma unde lucrez a participat la o licitaţiei deschisă, pentru atribuirea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care este termenul maxim ,pt solicitari de clarificare ... Negrisor Negrisor Buna ziua, Care este termenul maxim ,pt solicitari de clarificare in etapa de evaluare financiara pe care il poate solicita autoritatea contractanta? (vezi toată discuția)