avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor si aprt. luat prin prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor si aprt. luat prin prima casa

Buna ziua,

De ceva vreme, eu si sotul nu ne mai intelegem, el isi petrece foarte mult timp plecat (mai mult noptile), banuiesc ca are o relatie extraconjugala, dar nu am nici o dovada solida. Impreuna avem un baietel de 1 an care aproape ca nu il recunoaste ca tata pentru ca abia daca il vede 5 minute pe zi. Am discutat cu sotul posibilitatea unui divort dar el refuza.

In cazul acesta, ce motiv as putea folosi in cererea de divort.
De asemenea, am achizitionat un apartament prin programul prima casa, eu fiind titulara creditului si el coplatitor, pe contractul apartamentului figurand amandoi. In cazul divortului, cum influenteaza acest lucru in obtinerea apartamentului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela18_06_1985 , utilizator 09:04, 4 Iulie 2012
Daca relatiile dintre dumneavoastra si sot sunt grav si iremediabil vatamate aveti dreptul sa solicitati divortul. Solutionarea divortului nu este conditionata de acordul celuilalt sot. Invederati in cererea de divort motivele pe care dumneavoastra le considerati raspunzatoare pentru destramarea casatoriei, motive pe care le puteti dovedi cu un martor.

Referitor la partaj, daca doriti sa obtineti aprtamanetul va trebui sa achitati si ratele viitoare. Atentie insa este necesar ca banca creditoare sa isi dea acordul in acest sens, ceea ce inseamna ca va trebui introdusa in cauza. Daca banca apreciaza ca dumneavoastra nu puteti sustine singura creditul, nu veti putea obtine la partaj imobilul.
Multumesc mult pentru raspuns.

Referitor la partaj, in functie de raspunsul dvs. as avea 2 intrebari.

1 - In cazul in care banca decide ca eu pot achita singura urmatoarele rate, inseamna ca apartamentul imi va ramane mie?
2- In cazul in care banca decide ca eu nu pot achita ratele, dar, in acelasi timp, nici sotul nu poate face acest lucru, cum se face partajul. Ramanem amandoi proprietari ai apartamentului? Fiecare dintre noi are dreptul sa locuiasca in apartament cand vrea si cum vrea?

Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor prima casa Remes Remes Buna ziua, am contractat impreuna cu viitoarea sotie un credit prima casa in care ea este titularul de cont si eu coplatitorul. Am achizitionat un apartament ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, intenționez sa divorțez de soțul meu. avem 2 copii ... Ancuta.Grosu Ancuta.Grosu Bună ziua, Intenționez sa divorțez de soțul meu. Avem 2 copii care locuiesc și vor locui în Anglia cu mine. Împreună cu soțul meu avem luat un ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca o persoana a achizitionat impreuna cu sotul un apartament in anul 2009 prin programul prima casa iar anul acesta au divortat, care sunt sansele ... (vezi toată discuția)