in perioada august 2011-- aprilie 2012 am lucrat sofer la o firma....In contract aveam 1050 lei salariu+ 31euro/zi diurna ( 910 euro/luna--lucram in strainatate) In realitate plata se facea altfel, la km parcursi: 10 euro/100km, eu incasand lunar aproximativ 1250 euro (plus salariul in lei care era fix).Acesti bani erau virati in contul meu si trecuti ca diurna. Dupa ce am incheiat activitatea la aceasta firma am primit o scrisoare de la ei prin care ma anuntau ca le datorez aprox 2400 euro, bani care spun ei ca i-au virat din greseala in contul meu. Acesti 2400 euro reprezinta diferenta dintre suma care am primit-o cunform km efectuati si diurna prevazuta in contract si ei sustin ca mi s-a virat diurna mai mult decat mi se cuvenea. Cam dubios sa gresesti in fiecare luna.INcaz de nesolutionare pe cala amiabila cica sa ma astept la proces
Singura solutie este actiunea in instanta ... acolo se va vedea daca are sau nu dreptate fostul angajator ... Legea prevede diurna maxima acordata pe zi si diurna maxima deductibila din punct de vedere fiscal ... prin urmare, angajatorul este cel care decide care va fi diurna acordata.
si care este diurna minima?
in fiecare zi programul meu era de 10-12 ore din care conduceam 8-10 ore, iar diferenta de ore era timpul la incarcat, descarcat , asigurarea marfii... Conform codului muncii care sunt comsiderate ore lucrate ?? cele 10-12 sau sele conduse efectiv?? normal ar fi cele 12 pentru ca in acest intervala de 10-12 ore am prestat activitati pentru societate.
Diurna interna este de 13 lei/zi ...
diurna maxima interna deductibila este de 32,5 lei.
Potrivit legislatiei in vigoare :
Diurna minima legala externa/zi (conform HG 518/1995 ) - pentru tari UE (in afara de Bulgaria) = 35 EUR x 0,75 x 1,15 = 30,19 EUR/ ZI.
Diurna maxima deductibila externa/zi (conform HG 518/1995+Legea 571/2003 ) - pentru tari UE (inafara de Bulgaria) = 35 EUR x 0,75 x 1,15 x 2,5 = 75,47 EUR/ ZI.
Diurna
euramonel
Buna ziua,
Lucrez la o firma germana si acestia doresc sa ma trimita in Germania pentru 6 saptamani la scolarizare. Care este valoarea minima a diurnei pe ... (vezi toată discuția)