Buna ziua,
in urma unui accident de circulatie am fost condamnat la 1 an si 9 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere precum si la plata ALATURI de firma de asigurari la suma de 10000 euro daune morale(daune materiale nu a solicitat partea vatamata).Va rog sa-mi spuneti daca si eu platesc ceva din suma de 10000 euro sau este suportata in intregime de firma de asigurari.
revin cu inca o intrebare: s-a facut recurs de catre partea vatamata si de catre Ministerul public.Intrebarea este: se poate schimba incadrarea din " 1 an si 9 luni suspendare sub supraveghere" cu alta incadrare, de exemplu " cu executare".astept cu nerbadare raspunsul d.voastra.va multumesc!
In recurs se poate schimba atat durata pedepsei cu inchisoarea, cat si modalitatea de executare. Depinde insa care sunt motivele de recurs depuse de cei 2 recurenti.
Ar trebui sa va angajati un avocat.
nu ati spus ca procesul nu s-a terminat. Avand in vedere ca instanta v-a obligat si pe dvs., alaturi de asigurator, la plata daunelor, ar fi trebuit sa declarati recurs si sa cereti instantei sa oblige doar firma , nu si pe dvs. Si, desigur, ati fi putut face recrus si pe latura penala. Daca mai sunteti in termen, nu ar fi rau sa exercitati si calea de atac a recursului, tocmai pentru a lamuri toate aceste probleme.