avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... perioada solutionare dosar penal alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

perioada solutionare dosar penal alcool la volan

Buna ziua , acum ceva timp mai exact acum aproximativ 1 saptamana dosarul meu de cercetare pentru conducere sub influenta baututrilor alcoolice a plecat la parchet pentru solutionare, mentionez faptul ca probele de sange au fost in afara ariei penale, iar acum intrebarea mea este daca stie cineva cat ar putea dura pana voi primi rezolutia din partea procurorului, si daca este bine sau rau sa merg la parchet sa ma interesez de dosar, eeventual sa stau de vorba cu procurorul, Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cristian12345 , utilizator 15:31, 3 Iulie 2012
Nu este termen legal stabilit referitor la solutionarea cauzelor
Solutionarea cauzelor este conditionata de bagajul sporit de dosare in cercetare,de complexitatea si urgenta acestora ,de numarul redus al procurorilor ,de alti factori independenti de interesul si vointa persoanelor ce fac obiectul cauzelor
Nu este de preferat sa "stati de vorba cu procurorul",lasati ca acesta sa analizeze-fara presiuni exterioare continutul dosarului si in final sa se pronunte
In situatia in care intr-un " termen rezonabil" nu primiti comunicare din partea parchetului,
aveti dreptul sa depuneti cerere oficiala in care sa solicitati comunicarea stadiului cercetarilor,eventual solutia dispusa in cauza
A plecat la parchet cu propunere de SUP? Nu s a facut calculul retroactiv al alcoolemiei?
Eu cred ca puteti merge la Parchet sa va inteesati de stadiul dosarului la registratura, de ce nu.
Eventual, in cazul in care analizarea dosarului dureaza mai mult de doua -trei saptamani sa luati legatura cu procurorul.
Va multumesc pentru raspunsuri, da probele de sange au fost sub 0,80 alcool pur in sange s-a facut si calcul retroactiv care mentiona in felul urmator ,,conducatorul auto putea avea o cancentratie alcoolica teoretica la momentul evenimentului situata intre 0,75 si 0,85 , propunerea nu o cunosc nu a vrut sa ami spuna , mie mi-a spus ceva de genul ,,acolo se rezolva totul,, fara alte explicatii. Va multumesc pentru promptitudine. Acum stau si intreb eventuale repercursiuni legal de cele prezentate mai sus , si da am fost pana la parchet si mi sa spus ca trebuie sa merg doar martea si joia intre anumite ore ,oare asa este? nu pot afla nici macar daca dosarul a ajuns, Multumesc tuturor celor care ma vor ajuta!!
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
cristian12345, utilizator
Probabil atunci este programul cu publicul in cadrul respectivului parchet,de regula daca procurorul de caz nu va cheama ,exista posibilitatea sa nu va primeasca,atunci puteti solicita informatii de la procurorul de serviciu sau de la registratura.In mod normal ar trebui sa primiti SUP,dar nu se stie niciodata cum va aprecia parchetul valoarea alcoolemiei ,in mod normal daca exista un dubiu ar trebui interpretat in favoarea invinuitului conform principiului "in dubio pro reo",prin urmare sa fie luata de buna valoarea de 0,75,dar asta nu e intodeauna o regula.Era bine sa aveti un avocat care sa se ocupe de dosarul dvstra pentru nu a avea surprize.
I

Alte discuții în legătură

Alcool la volan , rog niste sfaturi!!!! daniel_croitoru daniel_croitoru In primul rand multumesc din nou celor care ami vor raspunde si mie la urmatoarea intrebare, la sfarsitul lui septembrie trebuie sa plec in strainatate, si am ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice danut6666 danut6666 In primul rand vrea sa multumesc celor care ami vor raspunde si mie la o intrebare lagat de un eveniment rutier, Am mai vazut cateva persoane pe forum in ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar conducere sub influenta bauturilor alcoolice cristian12345 cristian12345 Buna ziua o ultima intrebare binevoitorilor care vor aveea placerea de a-mi raspunde..Am un dosar de cercetare penala plecat la inceputul acestei luni cu ... (vezi toată discuția)