avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce despagubiri se pot cere la partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce despagubiri se pot cere la partaj?

Buna ziua.
Am intentat de curand divort sotului meu si acesta doreste partaj.
Pe numele meu este un teren si el sustine ca poate cere despagubiri pentru faptul ca a lucrat acel pamant. Este adevarat?
De asemenea, poate cere bani pentru teren chiar daca eu doresc sa ii dau jumatate din teren?
Cum se procedeaza mai exact la partaj?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:15, 10 Iulie 2012
La partaj se impart bunurile comune, dobandite in timpul casatoriei, nu bunurile proprii ale fiecaruia dintre soti.
Terenul despre care vorbiti este dobandit in timpul casatoriei, sau este al dvs dinainte de casatorie?
buna ziua
partajati bunuriile comune nu si recolta de pe terenul lucrat sau despagubiri pentru nefolosinta
Se pot cere despagubiri in urma divortului? Tatal meu, care se afla in divort cu mama mea, este extrem de violent si ne abuzeaza psihic, creand tot timpul o presiune asupra noastra. Dat fiind faptul ca v-a trebui sa plece la un momentdat acesta spune ca instanta il v-a despagubi pentru ca a stat in casa cu noi cu peste 300 de milioane. Precizez ca, casa este a bunicii mele si ca mama apare pe titlul de proprietate doar ca mostenitor, si de asemenea mama mai detine un teren. Care sunt lucrurile care conteaza la partaj? Va multumesc!
ca sa va lamuriti ce fel de despagubiri poate solicita mama dupa cate am intelesa tata este violent solicitati o consultatie de specialitate la un avocat, aveti multe de lamurit .Mai mult nu se poat partaja decat dupa ce hot de div este definitiva si irevocabila daca nu se inteleg ....
bafta
A lucrat acel pamant sa aiba ce manca el si familia lui pe care era obligat s-o intretina.
A investit ceva in casa mamei dvs pt care sa ridice pretentii ? Poate avea un drept de creanta doar daca dovedeste ca a adus imbunatatiri bunului.
Daca doar " a stat" in casa mamei, va pleca asa cum a venit, fara nimic.
Odata cu divortul , mama poate depune si cerere pt evacuare

Alte discuții în legătură

N-am făcut partajul după divorț, iar de curând am aflat că fostul soț aruncă tot ce a fost cumpărat în casă în timpul căsătoriei. ce ar trebui să fac la partaj? elisa emilia elisa emilia Bună ziua Am fost căsătorită 12 ani și nu am reușit sa fac partajul. De curând am aflat ca fostul soț arunca tot ce a fost cumpărat în casa în ... (vezi toată discuția)
Proprietate bdanela bdanela Bună ziua! As vrea sa va întreb dacă pământul și casa dacă este pe numele meu înaintea căsătoriei dar casa am terminat-o în timpul căsătoriei, ... (vezi toată discuția)
Divort?dupa divort cat am si eu dreptul iti_biti iti_biti buna ziua. as dori daca se poate sa va intreb: casa in care lacuiesc este pusa pe jumatae sotului cu intretinere mamei daca in aceeasi curte am mai construit o ... (vezi toată discuția)