avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce despagubiri se pot cere la partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce despagubiri se pot cere la partaj?

Buna ziua.
Am intentat de curand divort sotului meu si acesta doreste partaj.
Pe numele meu este un teren si el sustine ca poate cere despagubiri pentru faptul ca a lucrat acel pamant. Este adevarat?
De asemenea, poate cere bani pentru teren chiar daca eu doresc sa ii dau jumatate din teren?
Cum se procedeaza mai exact la partaj?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:15, 10 Iulie 2012
Tatal meu sustine ca poate aduce fluturasii de salariu din ultimii 20 de ani si sa dovedeasca astfel ca el ne-a intretinut. Poate cere despagubiri pentru acest lucru la partaj?
Nu rezolva nimic cu fluturasii :) ( dovedeste ca a muncit si cam atat) tot din acei bani a mancat si el, s-a imbracat, a platit facturi pe ce a consumat si da,v-a intretinut si pe voi pt ca exista obligatia de intretinere intre membrii unei familii, chiar daca mama n-a avut serviciu, a avut contributie in casa cu munca in gospodarie.
Are dreptul la despagubire daca dovedeste ca a adus imbunatatiri casei. Au renovat casa, au pus centrala, i-au facut baie, i-au pus acoperis.. ce or fi facut ei parintii in timpul casatoriei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N-am făcut partajul după divorț, iar de curând am aflat că fostul soț aruncă tot ce a fost cumpărat în casă în timpul căsătoriei. ce ar trebui să fac la partaj? elisa emilia elisa emilia Bună ziua Am fost căsătorită 12 ani și nu am reușit sa fac partajul. De curând am aflat ca fostul soț arunca tot ce a fost cumpărat în casa în ... (vezi toată discuția)
Proprietate bdanela bdanela Bună ziua! As vrea sa va întreb dacă pământul și casa dacă este pe numele meu înaintea căsătoriei dar casa am terminat-o în timpul căsătoriei, ... (vezi toată discuția)
Divort?dupa divort cat am si eu dreptul iti_biti iti_biti buna ziua. as dori daca se poate sa va intreb: casa in care lacuiesc este pusa pe jumatae sotului cu intretinere mamei daca in aceeasi curte am mai construit o ... (vezi toată discuția)