avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Costul cursului de formare ca si mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Costul cursului de formare ca si mediator

Cam care ar fi costul unui curs de mediator?
Este ceva termen in care trebuie sa te autorizezi dupa terminarea cursurilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 11:11, 21 Septembrie 2012
ma intereseaza si pe mine raspunsurile. cu respect.
Puteti opta pt un master in medierea conflictelor sau urmarea unor cursuri de mediere.
Daca alegeti masterul nu aveti nevoie de cei 3 ani de experienta in campul muncii, daca alegeti cursurile o prima conditie exte experienta de 3 ani in munca (orice domeniu), bineinteles pe langa o facultate terminata.
Cursurile costa in jur de 3000 de lei si se tin in anumite perioade alea anului si inseamna in jur de 80 de ore dupa care trebuie sa sustineti un examen.
Totul dureaza in jur de 3 luni, apoi puteti alege si cursuri de formare continua pt a va specializa pe medierea anumitor conflicte.
Atentie, exista si tabloul mediatorilor in care trebiuie sa va inscrieti.
Am mai avut o discutie cu ceva vreme in urma pe aceeasi tema.
Conditia celor 3 ani vechime in campul muncii este necesara doar pentru autorizarea ca mediator.
Terminarea unui master nu-l scuteste pe absolvent la autorizare de existenta celor 3 ani vechime in campul muncii.
Nu esti conditionat la inscrierea la cursurile de formare mediator de existenta celor 3 ani vechime ci doar de absolvirea unei institutii de invatamant superior.
Poti sa termini un astfel de curs si pentru cultura generala, nu neaparat pentru a fi mediator. Din aceasta cauza acest curs se incheie cu un examen si cu o diploma care este mai departe utila daca doresti sa devii mediator si trebuie sa depui la dosarul autorizarii si dovada existentei celor 3 ani vechime....
Faptul ca formatorii atrag atentia la inscriere ca aveti nevoie de cei 3 ani vechime asta inseamna ca va pun in garda pentru viitor-pentru autorizarea la Consiliul de Mediere.
Ia uitati ce frumos si mare scrie pe un site al unei mari scoli de formare mediatori, poate asa este mai clar:

Curs de formare a mediatorilor
Cursul se adreseaza

√ Persoanelor care doresc autorizarea ca mediator

√ Persoanelor care doresc dobandirea cunostintelor si abilitatilor de mediator pentru:

dezvoltarea propriei cariere sau/si utilizarea competentelor de mediator in cadrul activitatii curente
dezvoltare personala. Pentru acesta categorie de persoane examenul de absolvire a cursului de formare este optional.

PERSOANELE CARE VOR DORI AUTORIZAREA CA MEDIATOR, TREBUIE SA INDEPLINEASCA CONDITIILE ART 7 SI 8 ALE Legii nr. 192/2006 - click aici

Nu mai stiu care este situatia exacta, dar a fost pana la aceasta ora acreditat de Consiliul de Mediere vreun curs de master ?
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
ContSters259670, utilizator
In Bucuresti cel putin nu cred ca este acreditat vreun master, dar cu siguranta unele dintre cele care se desfasoara acum vor fi, altfel e inutila prevederea.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
ContSters178374, utilizator
In regula, cursul respectiv trebuie sa fie acreditat in momentul in care il incepi, si nu pe parcurs sau la sfarsit. Ca atare, inceperea unui astfel de master neacreditat la momentul initial ar fi un hazard total. Si asa cum am mai spus, la acest moment, nici in Bucuresti sau in tara nu stiu sa fie acreditat vreun curs de master.
Chiar si scolile de formare mediatori trebuiesc verificate pe site-ul Consiliului de Mediere pentru a nu le face degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalarea masterului in mediere pentru a fi autorizat ca mediator OANA GORAN OANA GORAN daca urmez master in mediere devin direct mediator sau mai trebuie sa trec prin inregistrari, dosare depuse, taxe....../ ? (vezi toată discuția)
Mediatorul si vechimea in munca calescu ana maria calescu ana maria Buna seara as avea o intrebare in legatura cu cariera de mediator. Am absolvit cursurile unei facultati dupa care am urmat cursurile de master, am terminat si ... (vezi toată discuția)
Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe? elizaplesa elizaplesa As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza ... (vezi toată discuția)