avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Angajare la propria intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Angajare la propria intreprindere individuala

eu ca titular de o intreprindere individuala pot sa ma angajez pe mine cu contract individual de munca?
eu stiu ca nu se poate, dar am auzit ca de anul trecut se poate?
as vrea cadrul legal daca da. multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 3 Iulie 2012
Cereri lamuriri de la ITM.
NU se poate ... o persoana titular al unei intreprinderi individuale nu se poate angaja pe sine insasi. In schimb, poate angaja alte persoane.

OUG nr.44/2008:
Art. 23. - Întreprinzătorul persoană fizică titular al întreprinderii individuale este comerciant persoană fizică de la data înregistrării sale în registrul comerţului.

Art. 24. - Pentru organizarea şi exploatarea întreprinderii sale, întreprinzătorul persoană fizică, în calitate de angajator persoană fizică, poate angaja terţe persoane cu contract individual de muncă, înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă, potrivit legii, şi poate colabora cu alte PFA, cu alţi întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secţiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca intreprindere individuala flori_minicards flori_minicards Buna ziua am o inteprindere individuala si doresc sa stiu da imi pot face contract de munca ? (vezi toată discuția)
Pfa poate avea angajati? cercetasa cercetasa sotul meu are un pfa pe un contract de inchiriere spatiu la un vecin in curtea lui, avand un atelier de termopane as vrea sa deschidem un swourum intr o ... (vezi toată discuția)
Modificare tip firma: e posibila transformarea din srl in intreprindere individuala? califar califar buna seara! este posibil ca dintr-o firma S.C. .... S.R.L., , sa faci o INTREPRINDERE INDIVIDUALA ? daca da, atunci cum?, (vezi toată discuția)