avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare Acces Teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare Acces Teren

Buna ziua, am si eu o problema cu o parcela de pamant intravilan.
Terenul are forma unui patrulater cu o prelungire mai ingusta prin care aveam cale de acces spre drumul principal. Pe latura de E sunt vecini, spre V sunt vecini cu proprietatea ingradita, spre N sunt vecini (exceptand teoretic prelungirea care ne-ar asigura accesul la drumul principal) iar spre Sud este un drum secundar pe langa albia unui parau, accesul pe teren nefiind posibil din cauza unei tevi de gaz de suprafata.
Accesul la drumul principal ne-a fost blocat de catre vecinii din Nord care se pare ca au si ei acte de proprietate (cel mai probabil false) pe prelungirea pe care care ne asigura noua accesul la drum (acte avem si noi si ei ciudat cel putin). Pentru a evita plimbari prin tribunale si procese interminabile, am considerat ca nu e o problema ce nu suporta amanare (avand in vedere ca pe teren nu era plantata decat niste lucerna pe care o donam vecinilor din spre Vest si inca unei persoane de la care primeam lapte in schimbul ei). Accesul pe teren se facea pana acum o luna prin parcela vecinilor din spre Est pentru a ocoli teava de gaz. De curand s-au schimbat proprietarii din spre Est si acestia si-au ingradit parcela lor, blocandu-ne astfel accesul spre teren, astfel acum suntem inconjurati de gard pe 3 laturi si pe una de teava de gaz.
Acum m-ar tenta sa-mi fac o casuta de vacanta pe prorpietatea respectiva si problema accesului este serioasa.
Ce pot face?
Oare s-ar rezolva usor problema cu titlul de proprietate "dublu" pentru prelungirea ce ne asigura accesul la drumul dinspre Nord (avand in vedere ca noi avem terenul primit printr-o mostenire si avem acte de proprietate inclusiv pe acea suprafata)?
Oare cu cine pot discuta sa se ingroape macar teava de gaz din partea de Sud a terenului?
E normal sa imi fie blocat complet accesul la teren de catre vecini?
Va multumesc anticipat si va urez o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Dragos Mateescu , Avocat 22:05, 3 Iulie 2012
Daca aveti acte de proprietate inclusiv pentru suprafata care va asigura accesul la drum (acea prelungire), nu aveti decat sa promovati o actiune in justitie pentru revendicarea acestei suprafete de teren de la persoana ocupanta. Inteleg ca accesul v-a fost blocat de vecinii dinspre Nord, care au ocupat fara drept prelungirea prin care d-voastra aveati acces la teren. Impotriva acestora promovati actiunea in revendicare, in cadrul acestei actiuni urmand sa fie verificate si actele de proprietate.
Si pentru celelalte laturi nu se poate face nimic? Sa inteleg ca fara un proces nu scap?
Pentru a evita un proces, cu cine pot discuta sa se ingroape macar teava de gaz?
Daca teava de gaz nu trece peste terenul d-voastra, o sa vi se raspunda ca nu va afecteaza, prin urmare de ce sa seumble la ea. Puteti incerca o discutie cu proprietarii conductei, dar rapunsul cel mai bun va fi ca lucrarea se poate face insa numai pe cheltuiala d-voastra.
Dar daca actele d-voastra de proprietate sunt clare nu aveti de ce sa va temeti de un proces. Pentru intarirea acestora faceti cadastru terenului si atunci va reiesi daca este ocupat sau daca nu, daca are iesire la drum public sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren ce excede titlul de proprietate ada_73 ada_73 Ma confrunt cu urmatoarea situatie; 1.teren intravilan (detinut in baza titlului de proprietate , eliberat in 1994-in care este specificata suprafata x) , ... (vezi toată discuția)
Actiune intabulare pt teren ce excede titlul de proprietate detinut ada_73 ada_73 1.teren intravilan (detinut in baza titlului de proprietate , eliberat in 1994-in care este specificata suprafata x) , intabulat in anul 2002 cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Calculare a suprafetei curtii blocului robotzelu robotzelu Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza suprafata curtii blocului, in contractul de vanzare-cumparare al apartamentului fiind mentionata doar suprafata ... (vezi toată discuția)