avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Transfer teren fara plata pretului
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Transfer teren fara plata pretului

Vom primi in curand un teren de la socri, pentru care nu vom plati nimic, adica ni-l fac cadou. In aceste conditii ce trebuie sa facem pentru a plati cat mai putin la impozite si taxe? Mentionez ca titlul de proprietate e pe un teren mai mare, dar vom primi doar o parte din acest teren.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: denied , utilizator 11:18, 8 Ianuarie 2009
Dacă legislaţia nu s-a modificat recent, atunci este în vigoare prevederea potrivit căreia donaţiile de imobile între rude sau afini pînă la gradul III inclusiv sunt scutite de plata impozitului pe veniturile realizate din înstrăinarea imobilelor.

În schimb, taxele pentru întabularea dreptului de proprietate asupra terenului dobîndit prin donaţie nu pot fi ocolite.

Liviu S.Bordaş
Multumesc mult pentru raspuns. Taxele notariale se platesc, banuiesc, + taxele pentru intabulare, nu? Cam la ce valoare s-ar ridica? Pretul terenului in mod normal ar fi de aprox. 2000 - 3000 euro (1000 mp la tara).
Multumesc.
Nu vă pot preciza. Valoarea onorarului notarial însumează onorarul pentru operaţiunea de lotizare (dezmembrarea terenului în parcele) şi onorarul pentru actul de donaţie pentru parcela de 1000 mp.
Tot notarul vă poate spune care sunt tarifele pentru operaţiunile de cadastru (carte funciară).
Va trebui să mai achitaţi tariful practicat de expertul care va întocmi documentaţia cadastrală.

Multumesc, voi consulta un notar din zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu hotarele unei parcele de teren intravilan vasile_2000 vasile_2000 avem un teren intravilan de 3300m2 la care avem titlu de proprietate cu 2 mostenitori.Celalalt mostenitor s-a ocupat de procedura de intocmire a ... (vezi toată discuția)
Totul despre mostenire mihalycostas mihalycostas Poate sa-mi raspunda cineva , ce taxe se percep (cat la suta din valoare) le notariat pentru perfectarea actelor de succesiune. Va multumesc (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare Roxanne30 Roxanne30 Buna seara, As dori sa va intreb cam cat ar ajunge un contract vanzare-cumparare facut intre mama-fiica si care ar fi valoarea minima a apartamentului la ... (vezi toată discuția)