avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... OUG 111/2010 - Sotia la munca, eu in CFP, copil pana ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

OUG 111/2010 - Sotia la munca, eu in CFP, copil pana in 2 ani, se poate?

Buna ziua,

Vis-a-vis de prevederile OUG 111/2010 - art 6 (vezi mai jos), am urmatoarea intrebare:

In conditiile in care sotia mea a optat pentru plata integrala a indemnizatiei de crestere a copilului, cu bonus de intoarcere la munca (a renuntat la el intre timp), in perioada mai 2011-mai2012 si avand in vedere ca incepand din Iunie 2012 s-a intors la serviciu (si este plecata din tara) imi pot lua ca tata CFP (concediu fara plata) pe durata iulie 2012-mai2013 ?

Multumesc frumos pentru raspuns!

OUG 111/2010):

„Art. 6. — (1) Dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, cu exceptia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) au dreptul la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
(2) Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului.”
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
roland81, utilizator
Cel mai recent răspuns: darco34 , utilizator 11:57, 20 Septembrie 2012
salut roland81
ai rezolvat ceva?
si eu ma lovesc de angajator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil dupa concediu fara plata Ancutzza19 Ancutzza19 Buna seara, In data de 22.96.2011 am nascut si de atunci am intrat in concediu crestere copil 1 an de zile - platit 75% media veniturilor din ultimele 12 ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil lyly21 lyly21 Daca o persoana a beneficiat de concediu pt. ingrijirea copilului pana la 2 ani, concediu ce s-a incheiat in 17 X 2011, data din care respectiva persoana este ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? DaCi11 DaCi11 Buna ziua, am un copil de 11 luni. Dupa cele 126 de zile, am revenit la servici, fara sa intru deloc in concediu de crestere copil. Am beneficiat si ... (vezi toată discuția)