avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberare conditionata dupa cat timp?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberare conditionata dupa cat timp?

buna ziua. pentru o pedeapsa de 3 ani jumate pentru complicitate la evaziune fiscala dupa cat timp se poate libera conditionat?mentionez ca deja starea de arest preventiv se mentine de 1 an si 2 luni.cat ar mai avea de executat daca mai iese si la munca?si inca o chestie:persoana este inchisa in alt oras la un penitenciar de maxima siguranta.se poate transfera in orasul natal la un penitenciar semideschis avand in vedere ca pedeapsa este pana in 5 ani sau il muta la semideschis dar tot in raza judetului unde este acum?multumesc.
Cel mai recent răspuns: , utilizator 18:03, 9 Ianuarie 2021
ART. 59
Liberarea condiţionată
După ce a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani sau cel puţin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiţionat înainte de executarea în întregime a pedepsei.
În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. 1 se ţine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz însă, liberarea condiţionată nu poate fi acordată înainte de executarea efectivă a cel puţin jumătate din durata pedepsei când aceasta nu depăşeşte 10 ani şi a cel puţin două treimi când pedeapsa este mai mare de 10 ani.
Când condamnatul execută mai multe pedepse cu închisoare care nu se contopesc, fracţiunile de pedeapsă arătate în alin. 1 se socotesc în raport cu totalul pedepselor.
În aplicarea dispoziţiilor alineatelor precedente se are în vedere durata pedepsei pe care o execută condamnatul.
Buna seara soțul meu a fost arestat pe data de 7 ianuarie 2021 la ora 7seara pe mandat scrie că are de executat 1 an și șase luni și douăzeci de zile care ar fi pedeapsa de executat dacă îl scoate la munca va rog din suflet să-mi de-a cineva un ras vă mulțumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare defintiva de condamnare cu executare-arest la domiciliu? Maria_1980 Maria_1980 Buna ziua, Pentru o pedeapsa de 2 ani si jumatate cu executare, se poate cere ca aceasta sa se execute la domiciliu? Ce variante exista pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Eliberare sub control judiciar oanapyty oanapyty Buna ziuua.o intrebare sper sa primesc niste raspunsuri care sa le pot intelege. sotul meu este incarcerat din 1octombrie2013 dupa arestu preventiv 29 de ... (vezi toată discuția)
Angajare detinut ancuta butnaru ancuta butnaru AM AUZIT CA PERSOANELE CONDAMNATE IN REGIM DE DETENTIE SEME-DESCHIS POT FI ANGAJATE DE S,C SI DE PERSOANE FIZICE .EU AM FIRMA CU MAI MULTI ANGAJATI DAR AM ... (vezi toată discuția)