avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie energie electrica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie energie electrica

Autoritatea contractanta este consumator captiv. Din cauza pozitiei geografice a acesteia nu-si poate alege furnizorul. Astfel, achizitioneaza energie electrica de la un operatoe economic imputernicit de ANRE sa refurnizeze energie. Valoarea energiei astfel achizitionate depaseste cu mult pragul valoric de 15000 euro.
Autoritatea contractanta trebuie sa aplice prevederile OUG 34/2006?
Daca nu, unde gasesc aceasta exceptie in legislatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 21:17, 4 Iulie 2012
din cate cunosc eu achizitia de enrgie se supune oug 34/2006 cu exceptia prevazuta de art 245 daca autoritatea desfasoara activitati relevante. in masura in care un singur operator beneficiaza de un drept exclusiv pt. furnizarea de ebergie catre dvs atuncisolicitati organului competent o adresa in acest sens iar in baza ei sa efectuati o negociere in baza art 122 lit b...drept exclusiv
Multumesc pentru raspuns! Ideea e ca, pentru a ajunge la sediul autoritatii contractante se trece pe proprietatea furnizorului, astfel ca, doar el are retea in acea zona. Daca AC ar face o procedura cu publicare in SEAP, risca sa atribuie contractul unui operator economic care nu va putea ajunge cu reteaua la sediul AC. Exista o decizie, cum am mai zis a ANRE in baza careia el refurnizeaza energie.
Mi-e foarte neclar.
Eu credeam ca nu se aplica OUG 34/ 2006.
Oricum, multumesc!
Opereaza cumva delegarea de gestiune si, din acesta cauza, este posibil sa nu se aplice og 34?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
rachima, utilizator
nu vad care e legatura cu delegarea de gestiune. dvs doriti sa achizitionati un produs, ce doriti sa delegati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se supune achizitiei publice pe seap? Tay Tay O societate comerciala care are incheiat un contract de delegare a unui serviciu public de apa, are obligatia publicarii in SEAP a anuntului de achizitie a ... (vezi toată discuția)
Bilete de avion..... lia19. lia19. Buna ziua.Va rog,daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Lucrez la o institutie publica .In luna octombrie ,o parte dintr salariati trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contestatie cnsc, anularea procedurilor si atribuirea directa donigao donigao Buna ziua, Ce fel de tertipuri juridice are la dispozitie o autoritate contractanta ca in cazul in care CNSC dispune anularea unei proceduri deschise ( ... (vezi toată discuția)