avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... SCADERE LIMITA ALCOOLEMIE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

SCADERE LIMITA ALCOOLEMIE

Stie cineva daca a scazut pragul de alcoolemie la 0,5 de la 0,8 am inteles cu 1 ianuarie 2012 ca sa propus, dar concret nu se stie nimic , deoarece eu sunt in perioada de solutionare a dosarului cu probe de sange sub 0,80 iar recalculare teoretic intre 0,75 si 0,85 , si eventuale consecinte in cazul meu , si o ultima intrebare cat dureaza perioada de solutionare a unui dosar aproximativ. Multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: casttelano , utilizator 02:56, 5 Iulie 2012
in prezent limita este 0,80 g/l alcool pur în sânge.

peste aceasta limita se considera a fi infractiune ceea ce presupune o pedeapsa cu închisoare de la unu la 5 ani. consecinta, permisul anulat ptr o perioada de un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. 
Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1) şi (2), art.90 alin. (1)  şi art.92 alin.(3);

sub aceasta limita se considera a fi contraventie ceea ce presupune o suspendare a dreptului de a conduce ptr 90 de zile.
Art.102. -  (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

perioada de solutionare a dosarului penal depinde de foarte multi factori, este un topic deschis pe acest subiect in aceasta sectiune a forumului, daca veti citi postarile de acolo veti regreta ca ati condus sub influenta alcoolului, am vazut cazuri de cateva luni si pana la un an sau peste.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
cyan, moderator
multumesc de raspuns si cu valori recalculari cum sta treaba este in dubiU Multumesc
Avand in vedere ca la calculul retroactiv,valoarea alcoolemiei este situata teoretic intre 0,75 si 0,85 g/l alcool pur în sânge ,si avand in vedere ca exista un dubiu cu privire la existenta unei imbibatii alcoolice de peste 0,80 g/l alcool pur in sange,intrucat este posibil ca in momentul depistarii sa fi avut maxim 0,75 sau,din contra,mai mult de 0,75 g/l alcool pur in sange,iar cum dubiul se interpreteaza in favoarea invinuitului parerea mea este ca solutia ce urmeaza a se dispune este scoaterea de sub urmarire penala.
V-a multumesc pentru raspunsuri , sa incerc oare sa ma interesez la parchet pentru o solutionare intr-un timp rezonabil?? cat ar putea dura teoretic daca doar astept?? v-a multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului - refuz etilotest, efectuarea probei biologice robert1991 robert1991 Pe 30.12 .2012 am fost oprit de politia locala ,fiind suspect pentru consum de alcool care a chemat politia rutiera pentru a mi se prelua probe .Am refuzat ... (vezi toată discuția)
Prins sub influenta bauturilor alcoolice dragusinpaul dragusinpaul Salut , am o problema si nu stiu niciun raspuns am fost prins sub influenta bauturilor alcoolice in aerul expirat am avut 0.47 vreau sa stiu si eu ce se va ... (vezi toată discuția)
Permis alex023 alex023 Buna seara, am fost oprit de un echipaj de politie; fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o alcolemie de 0,49 la mie. Rezultatele la cele 2 probe ... (vezi toată discuția)