avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

am un copil de 5 luni , nu mai sunt cu tatal acestuia, nu am fost nici casatoriti iar acuma l-am dat in judecata pe tatal copilului pentru custodie....la primul termen acesta a fost de acord sa imi dea custodia iar la al doilea termen deja nu a mai fost de acord...insa printr-o converstatie telefonica cu el mi-a spus ca nu e de acors sa imi aprobe custodia atata timp cat este obligat sa plateasca pensia alimentara minorului....sunt foarte stresata ca nu stiu cum sa fac pt ca singura nu pot sa ma descurc cu el avand in vedere ca nu am nici un venit, nu pot munci nicaieri iar cu pensia de 100 de lei pe care o primesc de la tatal copilului nu este de ajuns din moment ce pe el nu il intereseaza acest copil, nu il cauta deloc, in aceste 5 luni a vazut copilul doar de 2 ori.ajutati.ma va rog cu un sfat in legatura cu ce si cum as putea face sa abtin custodia copilului in judecata
Proband ceea ce ati invocat prin cererea adresata instantei de judecata.
Tineti cont si de faptul ca, inainte de a pronunta sentinta, instanta va lua in considerare interesul superior al minorului fata de mai multe aspecte, printre care si veniturile pe care le obtin parintii, atasamentul minorului fata de acestia, precum si de conditiile efective de existenta pe care acestia le detin.
problema mea este ca si judecatoarea e de acord cu custodia comuna propusa de tatal copilului
Pentru ca, potrivit Noului Cod Civil, regula o constituie exercitarea autoritatii parintesti in comun. Totusi, instanta trebuie sa stabileasca domiciliul minorului la unul dintre parinti, in functie de criteriile pe care le-am mentionat anterior.
am inteles partea asta...domiciliul ii va fi stabilit la mine, pensia alimentara va fi stabilita 25 % din salariul minim pe economie, insa eu vreau sa obtin custodia pentru ca vreau sa plec la mama pe perioada verii cu copilul si tatal acestuia nu vrea sa imi de aprobare nicicum ba chiar ma forteaza sa imi dau copilul in adoptie la parintii mei....
Incercati sa probati cu martori ca nu se intereseaza deloc de copil, ca doreste sa-l dati spre adoptie pt a nu mai plati enorma suma de 100 lei lunar, etc

Pt a pleca la parinti pe perioada verii, puteti cere si obtine aprobarea instantei, nu aveti nevoie neaparat de aprobarea tatalui.

Alte discuții în legătură

Incredintare tutela minor Stache Stache Care este sansa incredintarii custodiei copilului minor (obtinerii statutului de \\"parinte custodian\\")de catre instanta, nascut in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva amandina20 amandina20 buna ziua.as avea o intrebare,am un copil de 3luni si m-am despartit de tatal lui,nu am fost casatoriti,copilul este pe numele lui si as vrea sa il dau in ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva David90 David90 Buna seara.As dori sa stiu daca pot avea custodie exclusiva in cazul in care tatal copilului a fost inchis pt furt in Germania,dar a fost scos pe cautiune,plus ... (vezi toată discuția)