avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... VIRARI DE CREDITE
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

VIRARI DE CREDITE

Pentru virari de credite intre subdiviziuni ale clasificatiei bugetare in cadrul aceluias capitol, este necesar o hatarare a consiliului local ?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:47, 5 Iulie 2012
Nu, trebuie doar dispozitie a ordonatorului principal de credite(primar)- conform Legii 273/2006- art 49, alin 5
Art. 49: Principii în execuţia bugetară
(1)Prin bugetele prevăzute la art. 1 alin. (2) se cuprind şi se aprobă, după caz, veniturile şi creditele bugetare în structura clasificaţiei bugetare.
(2)Creditele bugetare aprobate sunt autorizate pe durata exerciţiului bugetar.
(3)Cheltuielile de personal aprobate nu pot fi majorate prin virări de credite bugetare.
(4)Virările de credite bugetare de la un capitol la alt capitol al clasificaţiei bugetare şi de la un program la altul se aprobă de autorităţile deliberative, pe baza justificărilor corespunzătoare ale ordonatorilor principali de credite, şi se pot efectua înainte de angajarea cheltuielilor.
(5)Virările de credite bugetare în cadrul aceluiaşi capitol bugetar, inclusiv între programele aceluiaşi capitol, care nu contravin dispoziţiilor prezentului articol, legii bugetului de stat sau legii de rectificare, sunt în competenţa fiecărui ordonator principal de credite, pentru bugetul propriu şi bugetele instituţiilor şi serviciilor publice subordonate, şi se pot efectua înainte de angajarea cheltuielilor.
(6)Propunerile de virări de credite bugetare sunt însoţite de justificări, detalieri şi necesităţi privind execuţia, până la finele anului bugetar, a capitolului şi subdiviziunii clasificaţiei bugetare, precum şi a programului de la care se disponibilizează şi, respectiv, a capitolului şi subdiviziunii clasificaţiei bugetare şi a programului la care se suplimentează prevederile bugetare.
(7)Virările de credite bugetare, în condiţiile prevederilor alin. (4), se pot efectua începând cu trimestrul al III-lea al anului bugetar.
(acest alin a fost modificat prin Legea 13/2011 - inainte si virarile de la alin 5 se puteau efectua incepand cu trim III)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare buget local zzzionut zzzionut Buna ziua, In cazul rectificarii unui buget, in speta se iau niste bani de la un capitol care au venit din recuperarea tva ului pt o lucrare si se imparte ... (vezi toată discuția)
Virarile de credite ContSters240394 ContSters240394 Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu un raspuns in problema urmatoare: In cadrul unei rectificari bugetare la o primarie se fac urmatoarele operatiuni - incasare ... (vezi toată discuția)