avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare daune produse de o firma de mutari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare daune produse de o firma de mutari

Va salut,

Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema: In urma cu 3 luni am apelat la serviciile unei firme de mutari pentru a impacheta si transporta bunurile familiei mele dintr-un apartament in altul. Exact in timpul mutarii,m-am confruntat cu o problema de sanatate grava care a necesitat spitalizare si interventie chirurgicala.Astfel,au ramas sa se ocupe de continuarea mutarii cativa cunoscuti,care nu au dat importanta necesara supravegherii angajatilor firmei de mutari,aceasta conducand la deteriorarea unor bunuri si la disparitia altora.
Nu am putut constata imediat producerea daunelor din motivele relatate,cat si datorita faptului ca obiectele nu au fost despachetate dupa livrare,ci depozitate in ambalaj.Am constatat acest lucru ulterior,pe masura ce am avansat cu despachetatul obiectelor,care inca nu s-a incheiat,deci concluzia privind daunele constatate este probabil una partiala. L-am contactat telefonic pe reprezentantul firmei solicitandu-i pe de o parte sa lamureasca cu angajatii firmei problema disparitiei unor bunuri si constatarea daunelor la celelalte. Am reusit cu mare greutate sa ne vedem, si sa faca fotografii cu obiectele deteriorate,intrucat a inceput sa se sustraga in mod evident de la rezolvarea solicitarii mele privind despagubirea pentru daunele produse,neraspunzand la telefon sau uzand de diverse tertipuri. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez acum pentru ca demersul sa se desfasoare oficial,in scris,avand in vedere ca reprezentantul firmei in cauza da dovada de rea-credinta,urmarind fie sa se sustraga de la plata daunelor,fie in cel mai bun caz sa o tergiverseze sine die.
Mentionez ca mutarea s-a facut pe baza de contract. Cu toate ca la plata pretului prestatiei am insistat sa primesc factura standard utilizata,reprezentantul firmei a refuzat sa-mi imnaneze originalul,ci numai o copie a facturii cu stampila firmei si semnatura sa pe copie,pretextand ca facturile originale trebuie sa ramana la contabilitate,lucru pe care evident nu l-am crezut,fiind pus in situatia de a accepta aceasta situatie,intrucat se refuza continuarea actiunii de mutare deja incepute! Probabil ca aceasta stratagema a fost utilizata in scopul evaziunii fiscale sau a altei fapte ilicite.Iau in calcul posibilitatea,in cazul in care nu reusesc sa-mi obtin plata daunelor pe cale amiabila,sa ma adresez si Garzii Financiare cu acest aspect,fapt care presupun ca ar avea repercursiuni asupra firmei in cauza,care a inteles sa recurga la acest santaj(documente financiare intocmite neconform sau incetarea mutarii deja incepute!)
Precizez ca nu am incheiat o asigurare separata tip Cargo,datorita timpului scurt si a faptului ca pe piata nu exista decat o firma care incheie acest tip de asigurari pentru persoane fizice.

Ce parere aveti?

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 08:57, 6 Iulie 2012
Aveti posibilitatea sa initiati un litigiu cu firma respectiva. Oricum, pentru a da o mai mare greutate actiunii dumneavoastra de solicitare a daunelor trebuie sa faceti o solicitare in scris, motivata si probata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune provocate de o firma de relocari. Artigas Artigas Va salut, Va rog sa ma lamuriti cu privire la demersurile necesare recuperarii unor daune produse mie de o firma de mutari.Pe scurt,reprezentantul firmei se ... (vezi toată discuția)
Asigurarea unui obiect livrat in strainatate. Artigas Artigas Buna ziua.Ce sfat imi puteti da in legatura cu asigurarea unui obiect livrat in strainatate printr-o firma de curierat(Posta,DHL,etc.).Am constatat cu stupoare ... (vezi toată discuția)
Facturare produse ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua ! As dori sa aflu daca exista vreo prevedere legala care obliga vanzatorul sa insereze in factura, in cazul vanzarii unor produse, fiecare produs in ... (vezi toată discuția)