avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori piata Rasdaq
Discuție deschisă în Bursa de valori

piata Rasdaq

Este sau nu piata Rasdaq o piata reglementata conform articolului 125 din Legea 297/2004.
Va rog detalii si temei legal.
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 22:34, 6 Noiembrie 2012
Pentru a raspunde corect la intrebarea dvs. incep prin a reda in cele ce urmeaza continutul art.125 din Legea nr. 297/2004:
"O piaţă reglementată este un sistem pentru tranzacţionarea instrumentelor financiare, aşa cum au fost definite la art. 2 alin. (1) pct. 11 şi care:
a) funcţionează regulat;
b) este caracterizată de faptul că reglementările emise şi supuse aprobării C.N.V.M. definesc condiţiile de funcţionare, de acces pe piaţă, condiţiile de admitere la tranzacţionare a unui instrument financiar;
c) respectă cerinţele de raportare şi transparenţă în vederea asigurării protecţiei investitorilor stabilite de prezenta lege, precum şi reglementările emise de C.N.V.M., în conformitate cu legislaţia comunitară."

Apoi, daca este sa ne referim concret la RASDAQ, va propun sa analizam impreuna in ce mod se incadreaza aceasta in tiparul de piata reglementata.
Mai intai, ceea ce stim despre RASDAQ este ca acesta a fost numele bursei electronice de valori mobiliare de la București. Mai exact, acronimul RASDAQ provine de la "Romanian Association of Securities Dealers Automated Quotation" (system). Aceasta bursa a fost creată cu ajutorul consultanților de la United States Agency for International Development (USAID). Rasdaq și-a început activitatea pe 26 octombrie 1996, iar la 1 decembrie 2005 a fuzionat cu Bursa de Valori București (BVB). Din ceea ce am aflat impreuna, pana acum, putem trage concluzia ca RASDAQ este o piata reglementata.
Sa vedem daca raspunde afirmativ urmatoarelor cerinte:
a) funcţionează regulat? Raspunsul la aceasta intrebare este relativ, adica ar putea fi considerat afirmativ, dar in acelasi timp poate fi si negativ, avand in vedere perioadele de nefunctionare ale acestei piete financiare. In prezent, Piata Rasdaq este inchisa.
b) este caracterizată de faptul că reglementările emise şi supuse aprobării C.N.V.M. definesc condiţiile de funcţionare, de acces pe piaţă, condiţiile de admitere la tranzacţionare a unui instrument financiar? Raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ.
c) respectă cerinţele de raportare şi transparenţă în vederea asigurării protecţiei investitorilor stabilite de prezenta lege, precum şi reglementările emise de C.N.V.M., în conformitate cu legislaţia comunitară? Si la aceasta intrebare raspunsul este afirmativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere s.a. bog.dan bog.dan Buna seara, puteti sa imi spuneti cum se poate ca o societate listata pe RASDAQ sa fie transformata in societate de tip inchis ? Care sunt criteriile pentru ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu pe piata de capital mesajprivat mesajprivat Am fost prejudiciat de catre SSIF BROKER S.A. dupa cum urmeaza: 1. In primul rand, acuz lipsa de informare. Societatea de intermediere financiara SSIF ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere ? (caz complicat) mesajprivat mesajprivat Incepand din luna iunie 2006, subsemnatul Ion Razvan, ulterior, in urma casatoriei, Bratucu Ion Razvan, m-am adresat C.N.V.M. cu mai multe adrese, atat prin ... (vezi toată discuția)