avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa ONG
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa ONG

Buna ziua!
Suntem o asociatie non-profit si derulam in prezent un proiect finantat prin POSDRU.
Avand in vedere modificarile unilaterale ale Autoritatii de Management la contractul de finantare ( reducere prefinantare, etc.) ceea ce a dus la modificarea de mai multe ori a cashflow-ului preiectului, dar si desele intarzieri in rambursarea cheltuielilor si al TVA-ului (TVA din 7 cereri de ramburasare am primit doar pe 2 ) am intampinat dificultati in plata salariilor si automat a contributiilor la stat. In prezent pentru neplata unor penalitati, Finantele ne ameninta sa achitam " cash" restanta, in caz contrar cerandu-ne insolventa.
V-as ruga sa-mi spuneti daca e posibil asa ceva si care ar fi consecintele. Mentionez ca, in situatia in care am primi restantele de la AMPOSDRU am putea achita sumele respective catre finante.
De asemenea v-as ruga sa-mi spuneti ce se intelege prin activitate economica in sensul Legii insolventei?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 17:23, 7 Noiembrie 2012
Conform OG 26/2000 insolventa poate fi ceruta de orice persoana interesata, cand asociatia a devenit insolvabila.
Cum platile pe POSDRU sunt inca suspendate, se poate prezuma starea de insolvabilitate.
Activitatile economice sunt cele care aduc profit, altele decat contributiile membrilor asociati sau donatiile/sponsorizarile/finantarile de proiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa ong mara78 mara78 Buna ziua! Suntem o asociatie non-profit si derulam in prezent un proiect finantat prin POSDRU. Avand in vedere modificarile unilaterale ale Autoritatii de ... (vezi toată discuția)
Insolventa asociatie nonprofit mara78 mara78 Buna ziua! Suntem o asociatie non-profit si derulam in prezent un proiect finantat prin POSDRU. Avand in vedere modificarile unilaterale ale Autoritatii de ... (vezi toată discuția)
Dubla finantare bursa posdru, bursa de studiu danielw danielw Bună ziua, Masteratul la care m-am înscris face parte din sistemul integrat de programe de masterat - PROMISE\" - POSDRU/86/1.2/S/61810, proiect selectat ... (vezi toată discuția)