avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta in fond funciar se ataca direct la Curtea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta in fond funciar se ataca direct la Curtea de Apel?

Buna ziua,
Constat, pe site-ul Judecatoriei Valenii de Munte, ca
"Respinge cererea ca neîntemeiată. Respinge ca neîntemeiată cererea intimatei Comisia Locală de fond funciar .... cu privire la plata cheltuielilor de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, ...."

Inteleg ca ajung direct la Curtea de Aplel - Ploiesti, pentru recurs ? (nu mai este intermediarul APEL - la Tribunalul PH)

In cit timp de la afisarea pe site imi vine Sentinta acasa ?
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
Balaurul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Balaurul , utilizator 13:41, 23 Ianuarie 2013
Calea de atac este recursul si nu apelul.

Recursul va fi inaintat Tribunalului, nefiind permis a se sari peste o instanta.

Hotararea va fi motivata in minim 30 de zile.
Recursul sentintei pronuntate de judecatorie se va judeca la tribunal. Cererea de recurs se trimite la instanta a carei hotarare se ataca, urmand ca dosarul sa fie trimis la instanta de recurs si sa primiti citatie de la aceasta din urma. In speta dvs recursul se va judeca la tribunal.
Hotararea se comunica partilor dupa redactare, iar redactarea depinde de volumul de lucru al judecatorilor (desi legea prevede redactarea unei sentinte in maxim 30 de zile de la pronuntare). In plus, aveti in vedere si vacanta judecatoreasca...
Si decizia Tribunalului va rămîne DEFINITIVÃ (înteleg) ? (nu mai poate fi atacata la Curtea de Apel ? - în 2004 ajunsesem pînă la Curtea de Aplel, pe o spetă de retrocedare funciară)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt greu deplasabilhandicap pot iniþia un proces în localitatea mea de domiciliu? Balaurul Balaurul Bună ziua, aş dori cîteva lămuriri legate de următoarea situaţie: Eu locuiesc/domiciliez in Ploieşti, însă la ţară, într-o comună din acelaşi ... (vezi toată discuția)
Caile de atac ale unui proces de drepturi banesti Ramochest Ramochest Am un proces pentru drepturi banesti care a fost judecat pe fond la tribunal. Acu 1 saptamana instanta s-a pronuntat si a zis ca respinge cererea mea. Intre ... (vezi toată discuția)
Comunicare curtea de apel Maria9 Maria9 Buna dimineata, Am inteles ca o hotarare irevocabila a Curtii de Apel nu se comunica petentei/reclamantei. 1. Atunci cum poate fi atacata decizia Curtii ... (vezi toată discuția)