avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare garantie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare garantie

Buna ziua!
Am predat casieria incepand cu data de 01.07.2012 fara lipsuri si cu inventarul complet. Exista o cerere tip pentru recuperarea garantiei? Daca nu, ce acte trebuie sa intocmesc pentru a ridica garantia?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 12:15, 6 Iulie 2012
cerere simpla la conducerea societatii

Legea nr.22/1969 prevede :
Art. 16 alin.1 - Garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Unitatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.

Adresati o cerere conducerii societatii, prin care solicitati restituirea garantiei . In cerere mentionati si textul de lege mai sus mentionat.
De asemenea, puteti mentiona ca in caz de refuz sau de plata partiala nejustificata va veti adresa institutiilor abilitate pentru recuperarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri din salariu pentru gestiune mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am lucrat 3 ani de zile la una din bibliotecile Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, unde am fost de acord sa intru in gestiune, implicit ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie gestiune euangajat euangajat Mi-am dat demisia de la o firma la care am avut calitatea de gestionar, in fiecare luna mi s-a oprit din salariu o suma care a fost depusa intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Dobanda-garantie materiala laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 La incetarea activitatii in cadrul unei firme in care am detinut functia de gestionar,odata cu returnarea garantiei materiale,nu trebuia returnata si dobanda ... (vezi toată discuția)