avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna seara! Ar putea o persoana care si-a dat demisia din Mapn, in februarie, sa intre in somaj?Si daca da, ar trebui sa ceara o adeverinta de la ultimul loc de munca( acesta fiind armata)? Va intreb deoarece am auzit ca cine demisioneaza, nu au dreptul la somaj, ma gandesc totusi ca au trecut niste luni, conteaza asta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:36, 7 Iulie 2012
1. - Pentru a bneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa-i inceteze CIM din motive neimputabile lui.
- Demisia este un motiv imputabil salariatului.

2. Poate sa incheie un CIM pe perioada determinata (sa zicem o luna) si la incetarea de drept a acestuia (art.56(1), lit.i) din Codul muncii), la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat va putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj are 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

3. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Somaj, fost angajat. Ciprian_T Ciprian_T Buna ziua, Ma numesc Ciprian si am si eu o nelamurire. Sotia mea, 27 ani, a lucrat pana mai acum 1 luna de zile la un magazin alimentar, cu, carte de munca, ... (vezi toată discuția)
Somaj DiaD DiaD Daca am incetat CIM cu acordul partilor, pot depune dosar pentru indemnizatie de somaj? Mentionez ca am avut CIM din septembrie 2011 pana in iulie 2012. Sau ... (vezi toată discuția)