avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lege detectoare radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lege detectoare radar

Buna ziua. Poate sa-mi spuna si mie cineva care este legea nr(din monitorul oficial) care permite soferilor din Romania sa detina detectoare de radar. Va intreb pentru ca cineva a plecat in Franta, iar la granita cu ungaria a dat jos detectorul. In franta insa, cu toate ca avea detectorul in torpedou, politistii francezi au vrut sa-i dea amenda 1000 euro. A trebuit sa primeasca o hartie din romania, tradusa la notariat, prin care se demonstra ca in Romania este permis folosirea detectorului.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 01:16, 7 Iulie 2012
Strategia nationala pentru siguranța rutiera 2011-2020 şi programul de Acțiuni Prioritare pe perioada 2011-2020 de implementare a Strategiei naționale pentru siguranța rutiera 2011-2020 interzice folosirea acestor aparate pe teritoriul Romaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut urgent avocat in franta gabry75 gabry75 socetatea noastra a fost implicata in franta intr-un acident rutier. multumesc (vezi toată discuția)
Radare noi Corina Capotã Corina Capotã Noile radare vor funcţiona pe toate tronsoanele de drum: cu o abatere de 10 km/ oră peste limita maximă admisă: de la 81 de km/oră, acolo unde limita e de ... (vezi toată discuția)