Salut.
Mam angajat si eu de curand la o firma ca manipulant marfa...toate bune si frumoase .... 8 ore pe zii pauza de masa de o ora dar
Pauza de masa se ia aleatoriu adica io mananc dimineata la 6 si sefu ne obliga practic cateodata sa luam masa la 9-10{in contract scrie la ora 12 se ia masa) cand nu imi e foame deloc..dar asta nui nimic ca treceam usor peste...dar
nu se respecta; .. inloc de o ora ne da doar 30 de minute cateodata doar 15...
asta face sa lucrez cu o jumatate de ora mai mult de 8 ore pe care le am platite doar
programu de lucru iar nu se respecta..in majoritatea zilelor stam intre o ora si 3 ore peste program..ore supplimentare care nu se platesc
chestia e ca nu pot comenta eu sau alt coleg pentru ca ne da afara...a fost un coleg deja dat afara pentru asta...
Va rog sa-mi spuneti ce as putea face legal ca sa se rezolve situatia!
Din punctul meu de vedere si din punct de vedere legal ai toata dreptatea si ar trebui sa se respecte ora de masa scrisa in contract si sa se achite orele suplimentare. Practic orice ai face vei fi dat afara.
Pauza de masa
papic
Buna ziua, durata si timpul pauzei de masa trebe sa fie comunicat angajatului?
Un angajat lucreaza 12 ore/noapte , dar este pontat doar 11 ore , 1 ora ... (vezi toată discuția)