avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz sau nu? Ore taiate, modificare program de lucru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz sau nu? Ore taiate, modificare program de lucru pentru plecarea de la program cu 5 minute mai devreme

abuz sau nuBuna ziua,
Lucrez la o firma privata si intr-o zi impreuna cu colegii mei (8 am plecat, 2 au ramas) ne-am urcat in masina firmei care ne asigura transportul si am plecat cu 5 minute mai devreme, directorul care tocmai atunci intra pe poarta s-a facut foc si para, a tipat la noi sa ne intoarcem, ceea ce am facut. Apoi a venit in fiecare birou si a facut scandal cu zbierete, etc, ne-am obisnuit, in acele momente nu trebuie sa incerci sa explici nimic pt ca se enerveaza si mai tare. Ne-a zis sa mai stam peste program in ziua aceea 2 ore, a crescut programul de lucru cu o jumatate de ora si l-a afisat imediat (acum e 7.30-16.30, n-a avut nimeni curajul sa intrebe de ce, dar e posibil sa motiveze ca ne-a crescut pauza de masa, desi nimeni nu si-o ia, fiecare mananca cate un sandvici pe ascuns) si ne-a amenintat ca ne taie 4 ore in ziua respectiva, azi cand s-a facut pontajul am vazut ca intradevar in acea zi am fost pontati 4 ore. Avand in vedere ca venim la servici cu masina firmei, sosim in fiecare zi cu 5-10 min mai devreme. Intrebarea noastra este: a comis un abuz, a procedat corect?
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 12:29, 3 Iunie 2013
el a comis abuz cand va taiat din ore, si va marit programul de lucru. voi ati gresit cad ati plecat mai devreme. asa nu scuza abuzul. faceti si voi o plangere la ITM in care prezentati motivarea de mai sus. vedeti ce iese.
care a fost motivul plecarii mai devreme?
- timpul de lucru din c.i.m. poate fi modificat numai cu acordul salariatului, si se incheie un act aditional
- orele suplimentare se platesc sau se compenseaza cu libere
- taiati la pontaj nejustificat = salariu taiat nejustificat pe acele ore = nici o retinere din salariu nu poate fi operata in afara legii
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
codulmuncii, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întârzieri zilnice ale unui salariat la locul de muncă. este corect să fie plătit doar pentru timpul efectiv lucrat? Ionela Brasov Ionela Brasov Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va solicit parerile, intrucat doresc sa iau o decizie corecta: un salariat intarzie ZILNIC la locul de ... (vezi toată discuția)
Intocmire pontaj iulia2015 iulia2015 Buna ziua. Programul de lucru este de luni pana joi de la 7.30-16.Vinri de la 7.30.- 13.30, de 6 ore.In acest caz cum se intocmeste corect un pontaj ? va ... (vezi toată discuția)
Obligati sa ramanem in curtea institutiei + hartuire psihica la locul de munca anamariap28 anamariap28 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri privind urmatoarele subiecte: 1. Am solicitat la firma la care lucrez un program de lucru ... (vezi toată discuția)