avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cateva sfaturi va rog pentru ca nu mai stiu ce sa fac
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cateva sfaturi va rog pentru ca nu mai stiu ce sa fac

salutare...am cumparat o masina in septembrie 2007...am cumparato de pe firma si am primit chitantza si factura de la firma respectiva.de la patronul acesteia...nu am facut un contract de vanzare cumparare.de atunci am tot asteptat ca tipul sa imi dea cartea de identitate sa pot transcrie masina si m-a tot amanat...in momentul de fata ITP a expirat pe 4 ianuarie....si inca nu l-am facut...iar respectivul care ma tot amana cu cartea de identitate...ma amana acum cu ITP...ce pot sa fac daca a trecut un an si 4 luni de cand am platit masina si eu inca nu am putut-o transcrie deoarece nu am primit cartea de identitate???
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 12:31, 9 Ianuarie 2009
E o situatie destul de complicata si sunt mai multe posibilitati de rezolvare. Atat timp cat masina nu e inscrisa pe numele dvs nu aveti cum sa faceti ITP. Deci primul pas este acela de a inscrie masina . Pentru a face acest lucru aveti doua posibilitati: ori va duceti cu factura si chitanta la politie si declarati actele pierdute (sa va elibere alte acte) ori il dati in judecata pe fostul proprietar, lucru care este mult mai complicat. Cred totusi ca si o plangere la politie impotriva persoanei respective l-ar speria putin si poate v-ar da actele fara prea mult tam-tam.
Aveti factura si chitanta cu care sa probati tranzactia, deci implicit si faptul ca sunteti proprietarul autovehiculului. Conduita fostului proprietar care va impiedica in utilizarea masinii constituie tulburare de posesie. Puteti sa formulati plangere penala.
csongi a scris:

Conduita fostului proprietar care va impiedica in utilizarea masinii constituie tulburare de posesie. Puteti sa formulati plangere penala.


Cu tot respectul domnule coleg, insa v-ati cam grabit, aceasta conduita nu are nicio legatura cu infractiunea de "tulburare de posesie"; In acest sens:,

Tulburarea de posesie Art. 220. - Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 1 se săvârşeşte prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte de două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Deci, din punct de vedere penal, nu prea vad ce s-ar putea face in aceasta situatie.
Av. Adrian Posdarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie gesiana gesiana Am cumparat un teren extravilan cu intabulat liber de sarcini extras de carte funciara pus pe rol la Consiliul Popular fara a fi probleme.Terenul era nelucrat ... (vezi toată discuția)
Violarea proprietatii private melcsy melcsy fapta unde se incadreaza, daca nu este domiciliul victimei, ci un spatiu com in constructie (vezi toată discuția)
Masina cumparata fara acte suciutizu suciutizu am cumparat un autoturism bmw x5 in anul acesta (mai 2016) doar cu un contract de vanzare -cumparare de mana,are carte de identitate si talon.intre timp mi s-a ... (vezi toată discuția)