avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Exercitarea profesiei de consilier în Proprietate ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Exercitarea profesiei de consilier în Proprietate Individualã în România de cãtre un strãin

o scurta intrebare daca dvs. cunoasteti: o persoana consilier european PI (persoana care are cetatenia unui stat membru UE) doreste sa isi deschida in Romania un cabinet de PI la care sa fie titular. este posibil acest lucru? in ce conditii?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 12:16, 16 Iulie 2012
Buna ziua. Daca persoana respectiva nu are cetatenie romana si calificari/acreditari recunoscute in Romania, ma indoiesc ca va putea practica aceasta meserie in ROmania, ca titular. Poate sa-si deschida o firma in Romania, cu unic obiect de activitate: reprezentare si consultanta in PI, conform cerintelor Camerei Consilierilor in PI, si sa angajeze un consilier PI local sa reprezinte firma. In acest caz acea persoana va putea profesa in sensul ca va face treaba in background, insa nu va avea drept de semnatura si reprezentare in fata clientilor si institutiilor abilitate. Cel putin, in opinia mea. Poate, colegii sunt la curent cu noutatile, in caz ca acestea exista. Mult succes!
va multumesc mult pentru amabilitate si pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier în proprietate industrialã monik monik buna ziua, am si eu cateva intrebari legate de consilierii in PI. sunt chestii mai practice, organizatorice, pe care nu prea am cum sa la aflu din alta parte, ... (vezi toată discuția)
Consilierii juridici in tarile ue maraki maraki Buna ziua am lucrat o perioada de aprox 6 ani ca si consilier juridic i Romania. Momentan sunt in Grecia , iar pentru a profesa aici ca si consilier ... (vezi toată discuția)
Câºtig lunar consilier de proprietate intelectualã Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate cineva da o idee cam cat se castiga din meseria de consilier de PI pe luna? Mi-a oferi cineva posibiliatea mai demult de a intra in ... (vezi toată discuția)