avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor, contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor, contract de vanzare cumparare

am si eu o nelamurire vis/a/vis de un contract de vanzare-cumpare. in anul 2008 tatal meu a vandut un teren unei persoane. au facut actele in fata notarului dar nu a primit banii. poate cineva sa-mi spuna daca mai pot sa fac ceva , deoarece tatal meu nu a avut certificat de negrevare la notar si ulterior s-a stabilit ca are si o problema psihica. se poate rezilia acest act?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:53, 10 Iulie 2012
In actul de vanzare - cumparare trebuie sa scrie cum s-a achitat pretul. Daca in contract scrie ca pretul s-a achitat la momentul incheierii actului nu prea mai aveti sanse pentru ca se presupune ca pretul s-a achitat asa cum scrie in actul translativ de proprietate. Cu privire la problema psihica ati putea solicita anularea actului doar daca puteti dovedi ca prin existenta acesteia capacitatea de discernamant a tatalui dumneavoastra era afectata.
in actul de vanzare cumparare scrie:
" Pretul vanzarii-cumpararii este de X lei RON, suma pe care am primit-o integral de la cumparator.........................................."
nu mai pot face nimic?
Ceea ce ati scris dvs in Mesajul anterior va da raspunsul...ea continua in felul urmator...aceasta declaratie a mea a vanzatorului adica tinand loc de Chitanta descarcatoare de primire a pretului. Fiind in act autentic inserata , caci asa se procedeaza, cand se primeste banii in numerar si integral in momentul semnarii actului autentic nu aveti ce face.
sa stiti ca nu continua, are acele puncte de suspensie si atat.
Chiar daca nu cntinua asa tot declaratia autentica a vanzatorului ca a primit pretul este.

Alte discuții în legătură

Al doilea avans pe baza unui contract de vanzare cumparare DanCI85 DanCI85 Buna ziua, In urma cu ceva vreme am semnat un antecontract de vanzare-cumparare (in calitate de promitenti cumparatori) pentru un imobil ce urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Imputernicitul meu vinde apartamentul lui insusi la pretul minim si nu-mi mi-a dat banii rezultati din vanzare. alinz alinz Buna ziua la toata lumea. Am si eu o dilema. Eu ALINZ am avut un apartament si la-m imputernicit pe ADIZ sa vanda apartamentul in numele meu. In ... (vezi toată discuția)
Mandat irevocabil si netransmisibil? Adriana Irimia Adriana Irimia Am in fata o procura de vanzare in care \"x\"-proprietari imputernic pe \"y\" sa vanda oricui si la pretul cel mai avantajos, inclusiv siesi, imobilul ... (vezi toată discuția)