avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor, contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor, contract de vanzare cumparare

am si eu o nelamurire vis/a/vis de un contract de vanzare-cumpare. in anul 2008 tatal meu a vandut un teren unei persoane. au facut actele in fata notarului dar nu a primit banii. poate cineva sa-mi spuna daca mai pot sa fac ceva , deoarece tatal meu nu a avut certificat de negrevare la notar si ulterior s-a stabilit ca are si o problema psihica. se poate rezilia acest act?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:53, 10 Iulie 2012
va scriu continuarea: " cumparatorul intra de fapt si de drept in stapanirea imobilului din momentul autentificarii prezentului inscris................................ Eu vanzatorul, declar ca imobilul nu este grevat de sarcini si servituti dupa cum rezulta din certificatul de sarcini nr. Y, eliberat de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, pentru perioada X si pana in prezent, vanzatoarea ramanand totodata raspunzatoare de orice evictiune partiala sau totala conform art.1337 Cod Civil.....................
Eu, vanzatorul, declar ca nu exista litigii la instantele judecatoresti cu privire la titlul asupra imobilului pe care il instrainez.......................
Eu, Y, am cumparat de la X, imobilul descris mai sus la pretul Z, suma pe care am achitat-o integral vanzatorului......................
exact asa este cu acele puncte.tatal meu este casatorit si mama nu a semnat.
va multumesc
Da domna. Nu este obligatoriu sa scrie asa cum am spus eu. In actul de vanzatpre cumparare sunt acele declaratii ale vanzatorului si cumparatorului care sunt autentice, deci vanzatorul a primit, cumparatorul a dat!
Daca mama dvs nu a semnat inseamna ca bunul imobil pe care l a vandut tatal dvs era bun propriu, provenind dintr o mostenire sau donatie sau cumparat inaintea casatoriei cu mama dvs, fie daca bunul imobil era comun, tatal dvs era mandatar si al mamei dvs.
nu era mandatar. deci sa inteleg ca nu se mai poate face nimic.?
Daca nu era mandatar, inseamna ca bunul era propriu deci avea dreptul sa dispuna de el. Puteti incerca sa anulati contractul de vanzare cumparare pentru lipsa capacitatii de exercitiu a tatalui dvs la momentul semnarii contractului, destul de dificil. Repet exista declaratia autentica a tatalui dvs in contract ca a primit integral pretul!
oana_81 a scris:

in actul de vanzare cumparare scrie:
" Pretul vanzarii-cumpararii este de X lei RON, suma pe care am primit-o integral de la cumparator.........................................."
nu mai pot face nimic?

Cu tot respectul dar nu mai aveti ce face. Conform actului de vanzare pretul a fost achitat. Va trebui sa dovediti in contradictoriu cu actul autentificat ca nu a fost asa, ceea ce este imposibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al doilea avans pe baza unui contract de vanzare cumparare DanCI85 DanCI85 Buna ziua, In urma cu ceva vreme am semnat un antecontract de vanzare-cumparare (in calitate de promitenti cumparatori) pentru un imobil ce urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Imputernicitul meu vinde apartamentul lui insusi la pretul minim si nu-mi mi-a dat banii rezultati din vanzare. alinz alinz Buna ziua la toata lumea. Am si eu o dilema. Eu ALINZ am avut un apartament si la-m imputernicit pe ADIZ sa vanda apartamentul in numele meu. In ... (vezi toată discuția)
Mandat irevocabil si netransmisibil? Adriana Irimia Adriana Irimia Am in fata o procura de vanzare in care \"x\"-proprietari imputernic pe \"y\" sa vanda oricui si la pretul cel mai avantajos, inclusiv siesi, imobilul ... (vezi toată discuția)